Γραμματικοπούλου στο ΤΝ: "Δεν είχα καμία προσδοκία - σήμερα ξύπνησα χωρίς ενέργεια"

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 - 20:31

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μίλησε στο tennisnews.gr για την απίστευτη περιπέτειά της στο Παρίσι, όπου από το νοσοκομείο κατάφερε να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, ενώ μίλησε ακόμα για τον προπονητή της, Σταύρο Μιχαλόπουλο, με τον οποίο έχει το ασύλληπτο 2/2 σε Grand Slams διοργανώσεις, αλλά αδυνατεί να τον έχει κοντά της σε περισσότερα τουρνουά εξαιτίας της έλλειψης χορηγών.

"Η αλήθεια είναι πως δεν είχα καμία προσδοκία. Από το νοσοκομείο μέχρι το main draw, δεν το πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω. Σήμερα ξύπνησα πολύ κουρασμένη, χωρίς ενέργεια, είπα όμως στον εαυτό μου ότι ήταν η τελευταία ώθηση που έπρεπε να κάνω για να μπω κυρίως ταμπλό", μας είπε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μετά τον σπουδαίο θρίαμβο της επικράτησής της με 6-3, 6-3 επί της Christina McHale και της εισόδου της στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

"Σωματικά νιώθω ότι δεν είμαι ακόμα στο 100%, είμαι όμως πολύ περήφανη για τον εαυτό μου, που μπόρεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ματς να παλέψω χωρίς να έχω καθόλου ενέργεια και με πονούσε όλο το σώμα μου", πρόσθεσε η 25χρονη Ελληνίδα.

Θυμίζουμε πως η Βαλεντίνη αναγκάστηκε να περάσει το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς του τουρνουά να τη στέλνουν εκεί για εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας. Αφού την εξέτασαν στο νοσοκομείο μέχρι τις 3 το πρωί, τελικά διέγνωσαν μόλυνση και η Βαλεντίνη απέφυγε την εγχείρηση. Παρόλο που κοιμήθηκε μόλις 3-4 ώρες στο νοσοκομείο, πήγε το επόμενο πρωί αμέσως στα γήπεδα και κατάφερε να κερδίσει τη Valeria Savinykh με 6-4, 6-1.

Την επόμενη μέρα κέρδισε την Isabella Shinikova με 2-6, 6-0, 6-3 και μπήκε στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου σήμερα κέρδισε την McHale.

Στο Παρίσι η Βαλεντίνη βρίσκεται μαζί με τον Σταύρο Μιχαλόπουλο, τον προπονητή με τον οποίο έχει μια φανταστική συνεργασία και τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Άλλη μια φορά την είχε συνοδεύσει σε Grand Slam, στο US Open πέρσι, και τα είχε καταφέρει και τότε να μπει στο κυρίως ταμπλό, κάνοντας σήμερα το 2/2 μαζί του!

"Ο κ. Σταύρος είναι ο καλύτερος προπονητής για μένα και σαν άνθρωπος βεβαίως. Πήγαμε δυο φορές μαζί σε Grand Slam και τις δυο μπήκα main draw. Πείτε του να έρχεται πιο συχνά μαζί μου", είπε αστειευόμενη η Βαλεντίνη, εξηγώντας στη συνέχεια: "Απλά πρέπει να βρω έναν καλό σπόνσορα για να μπορεί να ταξιδεύει μαζί μου, γιατί δουλεύει σε μια ακαδημία και δεν μπορεί να φεύγει."

Η Βαλεντίνη δεν γνωρίζει ακόμα ποια θα αντιμετωπίσει στο ντεμπούτο της στο Roland Garros (UPDATE: θα αντιμετωπίσει την Daria Saville), ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Πως δεν θα έχει τίποτα να χάσει και πως θα το απολαύσει, όπως μας είπε και χαρακτηριστικά: "Τώρα θέλω να δώσω το καλύτερό μου τένις και να το απολαύσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots