Μπήκε 8άδα ο Zverev (vids)

 
Μπήκε 8άδα ο Zverev (vids)
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 - 20:00

Ο Alexander Zverev επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ενάντια στον Bernabe Zapata Miralles και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια.

Σε ακόμα έναν προημιτελικό στο Παρίσι θα βρεθεί ο Alexander Zverev, ο οποίος επικράτησε του Bernabe Zapata Miralles με 7-6 (2), 6-3, 7-6 (5) σε 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα στο Suzanne Lenglen.

Δεν ήταν εύκολο απόγευμα για τον Zverev, που βρήκε σθεναρή αντίσταση σε όλα τα σετ, κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση χωρίς να χρειαστεί να παίξει περισσότερα από τρια.

Στο 1ο σετ ο 25χρονος Γερμανός έχασε προβάδισμα με double break από το 4-1 και αργότερα με 5-3 και ισοφαρίστηκε στο 10ο game (5-5). Κατάφερε παρόλα αυτά να το κερδίσει μετά από ένα πολύ δύσκολο tie-break, στο οποίο και οι δυο παίκτες έχασαν από 3 set points, πριν τελικά ο Sascha εκμεταλλευτεί την 4η ευκαιρία του και το πάρει με 13-11.

Στο 2ο σετ ο Ισπανός qualifier προηγήθηκε με 2-0 και με 4-2, ενώ είχε διπλό break point για να κάνει το 5-2 στο 2ο σετ. Σε ένα κομβικό σημείο για τη συνέχεια του παιχνιδιού, ο Zverev κατάφερε να μείνει στο game και να υπερασπιστεί το σερβίς του για να μειώσει σε 4-3 και αργότερα ο Γερμανός "γύρισε" και το σετ, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 4-4 και κάνοντας νέο break αργότερα για να το κερδίσει με 7-5.

Μάχη δόθηκε και στο 3ο σετ, στο οποίο ο Zverev ήταν μπροστά με 2-0 και με 3-1, αλλά ο Zapata Miralles ισοφάρισε σε 3-3. Ο Γερμανός έκανε νέο break στο 8ο game για το 5-3 και αυτή τη φορά ήταν καθοριστικό, καθώς σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 και την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Για 4η φορά στα τελευταία 5 χρόνια θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros o Zverev, ο οποίος πέρσι είχε κάνει την καλύτερη πορεία του, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Συνολικά, αυτός θα είναι ο 8ος προημιτελικός σε Slam για το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αντίπαλός του στα προημιτελικά θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, μεταξύ του Carlos Alcaraz και του Karen Khachanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots