1ος Grand Slam ημιτελικός για την Gauff (vid)

 
1ος Grand Slam ημιτελικός για την Gauff (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 - 17:32

H Coco Gauff επικράτησε με 2-0 σετ της Sloane Stephens και προκρίθηκε στον 1ο της ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση, στα 18 της χρόνια.

Μετά τη Martina Trevisan, την πρώτη της πρόκριση σε major ημιτελικό πανηγύρισε και η Coco Gauff, που κέρδισε τη Sloane Stephens με 7-5, 6-2 στο Philippe Chatrier, έπειτα από 90 λεπτά παιχνιδιού.

Η Gauff τελείωσε το ματς με 18 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ έσωσε τα 6 από τα 9 break points που αντιμετώπισε στο σερβίς της. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς η νεότερη από τις δυο Αμερικανίδες και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0.

Έμεινε μπροστά μέχρι και το 5-2, όμως η Stephens πέρασε στην αντεπίθεση και με 3 games στη σειρά κατάφερε να ισοφαρίσει. Η Gauff δεν έχασε την ψυχραιμία της, κράτησε το σερβίς της στο κρίσιμο 11o game και στη συνέχεια έφτασε σε νέο break, για να πάρει το 1ο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ η 18χρονη Αμερικανίδα έχασε το σερβίς της στο 1ο game, όμως ανταποκρίθηκε με 5 κερδισμένα games στη σειρά, απέναντι σε μια Stephens που είχε πλέον χάσει τη συγκέντρωσή της. Δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο σερβίς της στο 7ο game η Coco, το έκανε όμως με νέο break για το 6-2 στο 8ο game.

Η Gauff, η οποία έχει φτάσει μέχρι το Νο.15 του κόσμου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.23, έκανε το βήμα παραπάνω και έχει δίχως αμφιβολία μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της, αφού στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την επίσης άπειρη σε τέτοια ματς, Martina Trevisan.

Θυμίζουμε πως η 28χρονη Ιταλίδα κέρδισε νωρίτερα σε 2,5 ώρες μάχης τη Leylah Fernandez, για να προκριθεί κι αυτή στον πρώτο της ημιτελικό σε ένα Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots