33η σερί νίκη και 4άδα η Swiatek! (vids)

 
33η σερί νίκη και 4άδα η Swiatek! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 - 17:17

Ακόμα και σε μια μέρα που δεν ήταν στα καλύτερά της και έκανε πολλά λάθη, η Iga Swiatek κέρδισε άνετα την Top 10 από τη Δευτέρα Jessica Pegula, για να φτάσει τις 33 διαδοχικές νίκες στο tour και να προκριθεί στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ασταμάτητη συνεχίζει να δείχνει η Iga Swiatek, η οποία έφτασε τις 33 διαδοχικές νίκες στο tour, κερδίζοντας την Jessica Pegula με 6-3, 6-2 σε 89 λεπτά στο Philippe Chatrier.

Η Swiatek έκανε ένα καλό παιχνίδι, όχι όμως το καλύτερό της, κάνοντας αρκετά λάθη για τα δεδομένα της. Παρόλα αυτά πολλές επιθέσεις της βγήκαν και τελείωσε το ματς με 30 winners και 28 αβίαστα λάθη, την ώρα που η αντίπαλός της έμεινε στους 16 winners, έχοντας 27 αβίαστα λάθη.

Η 21χρονη Πολωνή αξιοποίησε τα 5 από τα 11 break points της στο ματς και έχασε μόνο μια φορά το σερβίς της για να επιστρέψει στις άνετες νίκες, μετά από την περιπέτεια που είχε με την Qinwen Zheng στον 4ο γύρο, όπου έχασε για 1η φορά σετ στο τουρνουά.

Η Swiatek απέδειξε για μια ακόμα μέρα πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί φέτος στο Παρίσι και απέχει πλέον 2 νίκες από τον 6ο διαδοχικό τίτλο της.

Οι 33 σερί νίκες που έχει, είναι το 3ο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στο γυναικείο tour για τον 21ο αιώνα, πίσω μόνο από τις 35 σερί νίκες της Venus Williams (2000) και τις 34 σερί νίκες της Serena Williams (2013).

Αύριο θα αντιμετωπίσει την Daria Kasatkina για την ημιτελική φάση, την οποία έχει κερδίσει ήδη 3 φορές φέτος, σε Αustralian Open, Ντουμπάι και Ντόχα, χωρίς να χάσει σετ. Θυμίζουμε πως η Kasatkina κέρδισε νωρίτερα σήμερα τη Veronika Kudermetova με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots