6η σερί κούπα για Swiatek, ή μήπως όχι;

 
6η σερί κούπα για Swiatek, ή μήπως όχι;
© Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 - 7:51

H Iga Swiatek απέχει μια νίκη για να επιστρέψει στον θρόνο του Roland Garros και παράλληλα να κατακτήσει τον 6ο συνεχόμενο τίτλο της στο tour, στην απίθανη σεζόν που διανύει. Η μόνη που μπορεί πια να την εμποδίσει, είναι η 18χρονη Coco Gauff.

Ο τελικός των γυναικών του Roland Garros, μεταξύ της Swiatek και της Gauff, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα του Roland Garros και θα διεξαχθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας (Eurosport 1HD).

Η Swiatek είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς αγνοεί την ήττα τους τελευταίους 3,5 μήνες, από τις 16 Φεβρουαρίου, όταν είχε ηττηθεί από την Jelena Ostapenko στο Ντουμπάι.

Έκτοτε τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 34 διαδοχικών νικών η 21χρονη Πολωνή, η οποία έχει κατακτήσει τα 5 τελευταία τουρνουά που συμμετείχε, σε Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Στουτγκάρδη και Ρώμη.

Σήμερα θα διεκδικήσει τον 6ο συνεχόμενο τίτλο της στο tour, τον 2ο τίτλο της στο Roland Garros αλλά και σε ένα Slam μετά το 2020, καθώς και τον 9ο τίτλο της συνολικά στην καριέρα της, στον 10ο τελικό της (8-1).

Έχει ένα εντυπωσιακό προηγούμενο σε τελικούς η Swiatek, η οποία τρέχει ένα σερί 8 διαδοχικών νικών, χωρίς να έχει χάσει σετ και χωρίς να έχει χάσει περισσότερα από 5 games σε κάποιον απ' αυτούς τους τελικούς!

Θα διεκδικήσει επίσης την 35η συνεχόμενη νίκη της, για την ισοφάριση του κορυφαίου σερί στο WTA Tour στον 21ο αιώνα, τις 35 σερί νίκες που είχε κάνει η Venus Williams το 2000. Έχει ήδη ισοφαρίσει το 2ο καλύτερο, τις 34 σερί νίκες της Serena Williams από το 2013.

Η μόνη παίκτρια που μπορεί να την εμποδίσει πλέον, είναι η Coco Gauff, η οποία εδώ και λίγα χρόνια έχει δείξει πως είναι από τις πιο ταλαντούχες παίκτριες της νέας γενιάς και χρειάστηκε να περιμένει μόνο μέχρι τα 18 της, για να βρεθεί στον 1ο της τελικό σε ένα Grand Slam.

Η νεαρή Αμερικανίδα, η οποία έπαιξε επίσης στον πρώτο της Grand Slam ημιτελικό αυτή την εβδομάδα, θα βρεθεί για 3η φορά σε έναν τελικό στο tour. Είχε κερδίσει τους δυο προηγούμενους, στο Linz της Αυστρίας το 2019 και στο Emilia-Romagna της Ιταλίας το 2021. Και τα δυο ήταν σε 250άρια τουρνουά, με τον τελικό στο Παρίσι να είναι προφανώς με μεγάλη διαφορά το πιο σημαντικό της παιχνίδι μέχρι τώρα.

Η Gauff, η οποία έχει προκριθεί επίσης και στον τελικό του διπλού (που θα γίνει αύριο) μαζί με την Jessica Pegula, έχει ήδη εξασφαλίσει ένα νέο career high στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν κερδίσει σήμερα θα μπει και στο Top 10.

Θα είναι η 3η φορά που θα συναντηθούν Swiatek και Gauff στο tour, με την Πολωνή να ήταν η νικήτρια και στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις τους, στη Ρώμη πέρσι και στο Μαϊάμι φέτος, χωρίς να έχει χάσει σετ σε καμία απ' αυτές.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (04/06):

Philippe Chatrier:
16:00 Iga Swiatek [1] v. Coco Gauff [18] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots