Απόλυτη κυρίαρχος η Swiatek! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 - 17:20

H Iga Swiatek κέρδισε με επιβλητικό τρόπο ακόμα έναν τελικό, επέστρεψε στον θρόνο της στο Roland Garros μετά από 2 χρόνια και κατέκτησε τον 2ο Grand Slam τίτλο της και τον 6ο συνεχόμενο τίτλο της στο tour!

Ασταμάτητη σε ακόμα έναν τελικό ήταν η Iga Swiatek, η οποία συνέτριψε την Coco Gauff με 6-1, 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Roland Garros για 2η φορά στην καριέρα της, μετά το 2020.

Η 21χρονη Πολωνή κατέκτησε τον 2ο Grand Slam τίτλο της, ενώ αυτός ήταν το 6ο συνεχόμενο τουρνουά που παίζει και κατακτά, μετά από τα 1000άρια της Ντόχα, του Indian Wells, του Μαϊάμι και της Ρώμης, καθώς και το 500άρι της Στουτγκάρδης.

Η τρομερή Iga μετράει πλέον 9 τίτλους καριέρας, έχοντας κερδίσει 9 διαδοχικούς τελικούς από τον Οκτώβριο του 2020, όταν κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας της στο Roland Garros (!) μέχρι σήμερα. Σε κανέναν απ' αυτούς τους 9 τελικούς, δεν έχει χάσει περισσότερα από 5 games!

Παράλληλα έφτασε τις 35 διαδοχικές νίκες, ισοφαρίζοντας το καλύτερο σερί του 21ου αιώνα στο WTA Tour, που είχε πετύχει η Venus Williams το 2000.

H Swiatek, η οποία έχασε μόνο ένα σετ στο φετινό Roland Garros - ενώ συνολικά έχει χάσει 6 σετ στους 35 τελευταίους αγώνες της, μπήκε και σ' αυτόν τον τελικό πολύ δυνατά και κέρδισε τα 4 πρώτα games, για να προηγηθεί με 4-0 και να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του 1ου σετ με 6-1.

Στο 2ο σετ η Gauff προσπάθησε να αντιδράσει και χάρη σε ένα πολύ καλό ξεκίνημα προηγήθηκε με 2-0. Η Swiatek όμως ήταν και πάλι καταπληκτική, για να κόψει αμέσως τον ρυθμό της Αμερικανίδας και με 5 διαδοχικά games να πάρει τον έλεγχο του σετ, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στο 9ο game σε 68 λεπτά.

Έχοντας κυριαρχήσει κατά κράτος τους τελευταίους 4 μήνες στο tour, η Swiatek θα φτάσει τη Δευτέρα στους 8.631 βαθμούς, κάνοντας σχεδόν double score σε σχέση με το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα ανεβεί η Anett Kontaveit με 4.325 βαθμούς!

Νέο career high θα πραγματοποιήσει η Gauff, η οποία κατάφερε στα 18 της χρόνια να προκριθεί στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam και θα κερδίσει 10 θέσεις μεθαύριο, σκαρφαλώνοντας στο Νο.13 του κόσμου.

Η νεαρή Αμερικανίδα, φιναλίστ πέρσι στο US Open στα διπλά, θα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει έναν τίτλο στο Roland Garros και αύριο, αφού θα παίξει και στον τελικό των διπλών, όπου μαζί με την Jessica Pegula θα αντιμετωπίσει τις Γαλλίδες Caroline Garcia και Kristina Mladenovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots