Τσιτσιπάς: "Με βοηθούν αυτές οι συνθήκες" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 - 15:05

O Στέφανος Τσιτσιπάς συμφώνησε πως οι συνθήκες στο φετινό Roland Garros είναι αρκετά ευνοϊκές για το παιχνίδι του, ενώ μίλησε ακόμα για το κοινό του Παρισιού και για τον Carlos Alcaraz.

"Πάντα το κοινό είναι εκπληκτικό στο Suzanne Lenglen και όχι μόνο εδώ, γενικά στο Roland Garros πάντα παίρνω πολλή αγάπη, παίζω εδώ και κάποια χρόνια εδώ και πάντα μου συμπεριφέρονται πολύ καλά", είπε ο Στέφανος στο ξεκίνημα της on-court συνέντευξης που έδωσε στον Mats Wilander, ευχαριστώντας μάλιστα τον κόσμο και στα γαλλικά.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις ξηρές συνθήκες αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι: "Μου αρέσουν οι ξηρές συνθήκες που προκαλεί η ζέστη. Είχαμε κάποιες περιπτώσεις φέτος που έβρεχε λίγο και δεν μου ταίριαζε τόσο αυτό, αλλά απολαμβάνω τις ηλιόλουστες συνθήκες, όπως εδώ, ειδικά το πρωί, σηκώνομαι για ζέσταμα από πολύ πρωί, πίσω έναν εσπρέσο και το απολαμβάνω."

Για τον Carlos Alcaraz, με τον οποίο αντάλλαξαν κάποια όμορφα λόγια μεταξύ τους μετά και την κοινή προπόνηση που έκαναν το Σάββατο, είπε: "Και οι δυο περνάμε καλά. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Προφανώς χρειάζεται πολύς πόνος και σκληρή δουλειά για να βρεθούμε σε καλή κατάσταση, εσείς βλέπετε μόνο την 'παράσταση', θα το πω έτσι, όταν προσπαθούμε να παίξουμε καλό τένις. Υπάρχει πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να τα καταφέρουμε. Κάποιες φορές γίνεται εύκολο να ξεχάσεις πως αυτό είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να το απολαμβάνουμε. Δεν είμαστε όλη μέρα σε ένα γραφείο, πρέπει να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα και αν περνάμε καλά όσο το κάνουμε τότε βοηθάει στο να το κάνουμε περισσότερα χρόνια και να έχουμε καλή ψυχολογία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots