Τσιτσιπάς: "Έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο" (vid)
tn team Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - 22:52

Ευχαριστημένος με τη σημερινή του εμφάνιση ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρά το τελικό σκορ είπε ότι δεν ήταν εύκολη η νίκη του, ενώ σχολίασε και το μαγικό around-the-net πέρασμα που έβγαλε.

"Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι μου μέχρι τώρα, γιατί έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο. Ο Diego έκανε πολύ καλή δουλειά στο να παλεύει σε κάθε πόντο και να μη μου δώσει τίποτα εύκολα σήμερα. Αυτή είναι το μεγαλύτερο προσόν του παιχνιδιού του που έπρεπε να του τη στερήσω. Υπομονή, αυτό έμαθα σήμερα", είπε ο Τσιτσιπάς στον Mats Wilander, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μέσα από το Suzanne Lenglen, μετά τη νίκη του επί του Schwartzman με 6-2, 6-2, 6-3.

"Ήταν ένα καλό παιχνίδι, νιώθω πως ίσως είχα κάποια αβίαστα λάθη που δεν τα περίμενα, ειδικά στα τελευταία games. Αλλά είμαι χαρούμενος γιατί έδωσα μεγάλη μάχη, το κοινό ήταν εκπληκτικό και πέρασα πολύ καλά για ακόμα μια φορά στο Suzanne Lenglen, πάντα είναι όμορφο να μοιράζεσαι αυτά τα συναισθήματα με τους φαν", πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Όσο για τον μαγικό πόντο που πέτυχε στα μέσα του 3ου σετ, είπε: "Δεν είναι κάτι που δουλεύουμε στην προπόνηση, ήταν μια κι έξω! Το τελευταίο χιλιοστό του δευτερόλεπτου που αποφάσισα να το κάνω. Σκέφτηκα, 'ξέχνα το φιλέ, δεν το χρειαζόμαστε σ' αυτή την περίπτωση'. Είδα ότι ήμουν πολύ έξω απ' το γήπεδο, είδα ότι υπήρχε αυτό το κενό εκεί που μπορούσα να χρησιμοποιήσω και βγήκε! Ήταν πολύ ευχάριστο συναίσθημα που έβγαλα αυτόν τον winner, δε νομίζω ότι το έχω ξανακάνει, ίσως μόνο σε προπόνηση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots