Παραμένει σε τροχιά τίτλου και Νο.1 η Sabalenka (vid)

 
Παραμένει σε τροχιά τίτλου και Νο.1 η Sabalenka (vid)
© Philippe Montigny / FFT
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 23:21

Αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' ότι προμήνυαν τα πρώτα λεπτά, η Aryna Sabalenka κέρδισε τελικά την Sloane Stephens με 2-0 σετ και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Roland Garros.

Η Sabalenka πήρε τη νίκη απέναντι στην Stephens με 7-6 (5), 6-4 και μπήκε στην καλύτερη 8άδα του Roland Garros, συνεχίζοντας να διεκδικεί το 2ο συνεχόμενο Grand Slam της και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μέσα σε 17 λεπτά η Sabalenka είχε πάρει ένα προβάδισμα με 5-0 που έδειχνε ακλόνητο, ωστόσο η Stephens κατόρθωσε να επιστρέψει στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5! Σ' αυτό το σερί της, η Αμερικανίδα έσβησε και 4 set points, ένα στο 2-5 και άλλα 3 στο 4-5!

Έστειλε το σετ σε tie-break η Stephens και εκεί μάλιστα προηγήθηκε με 4-2 και με 5-4, πριν η Sabalenka ξεκινήσει τη δική της αντεπίθεση και κερδίσει 3 πολύ κρίσιμους πόντους στη σειρά, για να επικρατήσει με 7-5.

Και στο 2ο σετ δυσκολεύτηκε η Λευκορωσίδα, η οποία είχε προηγηθεί με 4-2, αλλά ισοφαρίστηκε στο 8ο game. Τελικά με νέο break πέρασε ξανά μπροστά στο 5-4 και με ένα love service game "σφράγισε" την πρόκριση, σε 1 ώρα και 41 λεπτά αγώνα.

Για 1η φορά στην καριέρα της θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros η Sabalenka, η οποία έχει ρεκόρ 4-0 σε προημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων.

Θα διεκδικήσει το 5 στα 5 απέναντι στην Elina Svitolina, που κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά και νωρίτερα σήμερα απέκλεισε την Daria Kasatkina με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots