Διασφάλισε το Νο.1 - πάει για την κούπα η Swiatek! (vids)

 
Διασφάλισε το Νο.1 - πάει για την κούπα η Swiatek! (vids)
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 - 22:00

Η Iga Swiatek ξεπέρασε και το εμπόδιο της Beatriz Haddad Maia, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον 3ο τίτλο της στο Roland Garros.

Ήταν σίγουρα το δυσκολότερο ματς που χρειάστηκε να παίξει μέχρι στιγμής στο φετινό Roland Garros, το πήρε όμως και αυτό χωρίς να απωλέσει σετ η Iga Swiatek, η οποία επικράτησε της Beatriz Haddad Maia με 6-2, 7-6 (7).

Η Swiatek έφτασε τις 13 συνεχόμενες νίκες της στο Παρίσι, 24 στα τελευταία 25 παιχνίδια της, αφού από το 2020 έχει χάσει μόνο από τη Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros, στα προημιτελικά του 2021. Το 2020 και το 2022 είχε κατακτήσει τον τίτλο και αυτή τη χρονιά διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο και 3ο συνολικά τίτλο της στο χωμάτινο Grand Slam.

Η 22χρονη Πολωνή κατάφερε επίσης να διασφαλίσει την παραμονή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που για 1η φορά μετά από ένα χρόνο στο Νο.1, τέθηκε σε αμφισβήτηση, από την Aryna Sabalenka.

Όλα αυτά δεν ήρθαν εύκολα για την Swiatek, που μπορεί να "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Haddad Maia στο 1ο σετ και από το 0-1 (με break) να έφτασε στο 6-2, στο 2ο σετ ωστόσο βρήκε απέναντί της πολύ σθεναρή αντίσταση.

Βρέθηκε πίσω και με 1-3, αλλά κατάφερε να περάσει μπροστά με 4-3 και με 5-4 η Πολωνή, που έσωσε 4 break points σ' αυτά τα 2 games. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο tie-break, όπου επίσης βρέθηκε πίσω, στο 3-5, ενώ έσωσε και ένα set point στο 5-6. Τελικά κατάφερε να πάρει το tie-break στο 2ο match point της με 9-7 και να "κλειδώσει" την πρόκριση, σε 2 ώρες και 9 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 1η νίκη της Swiatek επί της Haddad Maia και το Σάββατο η κορυφαία παίκτρια του κόσμου θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της στα 4 τελευταία χρόνια στο Roland Garros, καθώς και τον 4ο Grand Slam τίτλο της συνολικά.

Απέναντί της θα είναι η Karolina Muchova, που απέκλεισε νωρίτερα σε έναν τρομερό ημιτελικό την Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots