Swiatek: "Με εξέπληξε που κέρδισα - δεν βάζω μεγάλους στόχους"

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 9:56

Η Iga Swiatek δεν έκρυψε πως το πρώτο πράγμα που ένιωσε όταν κατέκτησε τον 3ο τίτλο της στο Roland Garros, ήταν έκπληξη. Σημείωσε ακόμα πως δεν βάζει τρελούς στόχους για το μέλλον, μένοντας πάντα προσγειωμένη. 

"Έχω ανάμεικτα συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Το παιχνίδι ήταν πολύ έντονο, με πολλά σκαμπανεβάσματα, στιγμές άγχους και ανατροπές. Είμαι χαρούμενη που έμεινα δυνατή στα δυο τελευταία games και μπόρεσα να κλείσω το παιχνίδι. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση, η Karolina έπαιξε πολύ καλά", είπε η Swiatek λίγη ώρα μετά τον νέο θρίαμβό της στο Roland Garros, όπου κατέκτησε τον 3ο τίτλο της στα 4 τελευταία χρόνια.

Για το τι σημαίνει για εκείνη ο 3ος τίτλος στο Παρίσι, είπε: "Ο περσινός τίτλος ήταν η επιβεβαίωση ότι ο πρώτος μου τίτλος εδώ δεν ήταν τυχαίος. Ο φετινός ήταν πιο δύσκολος, δεδομένου πως επέστρεψα και από τραυματισμούς και ήρθα εδώ ως υπερασπίστρια του τίτλου. Τώρα νιώθω διαφορετικά. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κατάφερα. Αυτές οι εβδομάδες δεν ήταν εύκολες και χωρίς την ομάδα μου δεν θα βρισκόμουν εδώ."

Για το τι ένιωσε μόλις κέρδισε τον τίτλο: "Στην αρχή ένιωσα έκπληξη, επειδή είχα δει ότι η Karolina είχε κερδίσει με αντίστοιχες ανατροπές άλλους αγώνες της. Πριν το match point δεν ήξερα τι συνέβαινε, απλά τα έδωσα όλα και στο τέλος με εξέπληξε η νίκη μου. Ένιωσα πολύ χαρούμενη και ξαφνικά κουρασμένη, για όλη την προσπάθεια που κατέβαλλα τις 3 τελευταίες εβδομάδες. Μπορεί οι αγώνες μου να μην ήταν τόσο απαιτητικοί σωματικά, αλλά ήταν δύσκολο να μείνω συγκεντρωμένη από την αρχή έως το τέλος του τουρνουά."

Η Swiatek είχε προηγηθεί με 6-2, 3-0 στον τελικό, όμως έχασε το 2ο σετ και στο 3ο σετ έχανε με break στο 3-4: "Ένιωσα πως την έβαλα μέσα στο παιχνίδι, κάτι που δεν συνηθίζω να κάνω, αλλά είναι και πολύ καλή παίκτρια. Στο 3ο σετ δεν ήθελα να μετανιώσω γι' αυτό που είχε συμβεί στο 2ο, οπότε τα έδωσα όλα. Χωρίς να κάνω αναλύσεις στο μυαλό μου, έπαιξα ενστικτωδώς. Σίγουρα στο μέλλον θα αναλύσω αυτόν τον αγώνα."

Τέλος, για το που βλέπει τον εαυτό της σε λίγα χρόνια και αν σκέφτεται πολλά Slams και πολλά Roland Garros στην τροπαιοθήκη της, απάντησε όπως πάντα ταπεινά: "Ειλικρινά, δεν σκέφτομαι το μέλλον. Είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμά μου, αλλά δεν ξέρω τι είμαι ικανή να πετύχω. Απλά θα συνεχίσω να δουλεύω κάθε μέρα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Δεν βάζω μεγάλους στόχους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots