Alcaraz: "Δεν χρειάζομαι πολλά παιχνίδια για να βρεθώ στο 100% μου"

 
Alcaraz: "Δεν χρειάζομαι πολλά παιχνίδια για να βρεθώ στο 100% μου"
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 - 12:05

Ο Carlos Alcaraz παραδέχτηκε πως ακόμα φοβάται όταν κάνει forehand, αλλά θεωρεί πως δεν θα αργήσει να βρεθεί στο 100% του μετά τον τραυματισμό.

"Νιώθω καλύτερα. Κάθε προπόνηση που κάνω, τόσο εδώ όσο και στο σπίτι, ένιωθα κάθε φορά και καλύτερα. Τουλάχιστον μπορώ να προπονούμαι και να χτυπάω την μπάλα χωρίς να νιώθω πόνο. Αυτή είναι καλή αρχή. Έχω όρεξη να παίξω τον πρώτο μου αγώνα. Αυτό το τουρνουά είναι ένας από τους λόγους που προπονούμαι κάθε μέρα, που θέλω να γίνομαι καλύτερος. Αποφάσισα εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι θα παίξω εδώ, γιατί ήδη ένιωθα καλύτερα. Κάναμε καλή δουλειά στην ανάρρωσή μου", είπε ο Alcaraz χθες, στη συνέντευξη Τύπου του για το Roland Garros.

Ο Ισπανός πάντως είναι αισιόδοξος, όσον αφορά τη δυνατότητα να βρει ξανά τον καλύτερό του ρυθμό: "Δεν έφτασα εδώ με όσους αγώνες θα ήθελα στα πόδια μου, αλλά είμαι αφοσιωμένος στην προπόνηση. Βρίσκω σιγά-σιγά τον ρυθμό μου και την αυτοπεποίθησή μου. Πιστεύω πως δεν χρειάζομαι πολλούς αγώνες για να φτάσω στο 100% μου. Θα είμαι προετοιμασμένος για τον πρώτο μου αγωα και είμαι αισιόδοξος πως θα είναι καλός αγώνας για μένα."

Για τον τραυματισμό του στο χέρι, είπε: "Δεν θα με πιστέψετε, αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα με το χέρι μου. Όταν έκανα εξετάσεις οι γιατροί μου το εξήγησαν, αλλά όλο το ξεχνάω. Πρέπει να συγκεντρωθώ σ' αυτά που μου λένε. Θυμάμαι πως δεν είναι κάτι σοβαρό, πως δεν θα έπαιρνε τόσο πολύ καιρό, όμως ακόμα αναρρώνω. Δεν νιώθω πόνο όταν προπονούμαι, όμως ακόμα το σκέφτομαι όταν κάνω forehands. Πρέπει να αλλάξει αυτό για τον πρώτο μου αγώνα."

Για το τελευταίο Roland Garros του Rafael Nadal: "Ξέρω πως είναι ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά για εκείνον και είναι κρίμα που θα παίξει για τελευταία φορά εδώ. Θέλω να απολαύσει το τελευταίο του τουρνουά, να απολαύσει το τένις. Όλα κάποτε τελειώνουν, αλλά ειλικρινά δεν θέλω να τον δω να αποσύρεται από τη δράση σύντομα."

Για το αν ήθελε να τον αντιμετωπίσει - κάτι που για λίγα λεπτά ήταν πολύ πιθανό να γίνει, αφού θα έπαιζε είτε με εκείνον, είτε με τον Alexander Zverev (Νο.3 και Νο.4 στο ταμπλό αντίστοιχα), όταν μπήκε το όνομα του Nadal στο ταμπλό: "Ειλικρινά, όχι (γέλια)! Όταν είδα ότι οι πιθανότητες να γίνει ήταν 50-50... μετά είπα ευχαριστώ!"

Για το ποιον περιμένει να είναι ο μεγαλύτερος του αντίπαλος: "Προέρχομαι από τραυματισμό, οπότε ο κάθε αντίπαλος θα είναι μια πρόκληση για μένα. Ο Jannik έχει μια απίθανη σεζόν. Δεν έχει σημασία που και εκείνος προέρχεται από τραυματισμό, έχει την ικανότητα να παίξει σε αρκετά υψηλό επίπεδο και να κερδίσει. Το ίδιο ισχύει και για τον Rafa και για τον Djokovic. Πιθανότατα δεν θα τους δούμε να παίζουν το καλύτερό τους τένις, αλλά είναι ένα Grand Slam, εννοείται πως έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τον τίτλο. Είναι φανταστικό που παίζουν όλοι οι καλύτεροι παίκτες στο τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots