Νικήτρια στο ντέρμπι η Sabalenka (vid)

 
Νικήτρια στο ντέρμπι η Sabalenka (vid)
Νικήτρια στο ντέρμπι η Sabalenka (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 6:35

Η Aryna Sabalenka ανέτρεψε το 3-6, 0-2 και απέκλεισε τη Victoria Azarenka από το US Open, σε έναν από τους καλύτερους αγώνες του 1ου γύρου. Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και η Anna Kalinskaya, που άφησε εκτός την πρωταθλήτρια του 2017, Sloane Stephens.

Μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη, ανάμεσα στην καλύτερη Λευκορωσίδα τενίστρια όλων των εποχών και στο τωρινό Νο. 1 της Λευκορωσίας, η Aryna Sabalenka κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Victoria Azarenka με 3-6, 6-3, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά παιχνιδιού.

Η Sabalenka ήταν η παίκτρια που πήρε τις πρωτοβουλίες και τελείωσε τον αγώνα με 42 winners και 43 αβίαστα λάθη. Μόλις 17 winners είχε η Azarenka, η οποία έκανε 27 αβίαστα λάθη.

Η Azarenka πάντως ταλαιπώρησε αρκετά τη συμπατριώτισσά της, που βρίσκεται στο Νο. 9 του ταμπλό. Κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της σε όλα τα games του 1ου σετ και με 2 break, στο 3ο και στο 9ο game, το κατέκτησε με 6-3.

Σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες μπήκε η 21χρονη, όταν η Vika έκανε νέο break και προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Sabalenka πέρασε στην αντεπίθεση. Πρώτα ισοφάρισε σε 2-2 και χάρη σε νέο break πέρασε μπροστά με 5-3, για να κάνει ακόμα ένα break, το 3ο στο σετ, για να το κατακτήσει με 6-3.

Και στο αποφασιστικό σετ η Azarenka προηγήθηκε με break, κάνοντας νωρίς το 2-1, όμως η Sabalenka το "γύρισε" και αυτό. Στο 4ο game η 21χρονη ισοφάρισε σε 2-2 και στο 5ο game έσβησε 2 break point, για να περάσει μπροστά με 3-2. Έχασε μόνο 2 πόντους στα 2 επόμενα service game της η νεαρή Λευκορωσίδα, η οποία έκανε ακόμα ένα break στο 10ο game και "κλείδωσε" τη μεγάλη πρόκριση.

Στον 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει τη Yulia Putintseva, που επικράτησε λίγο πριν της Madison Brengle, με 6-3, 6-3.

Στον τελευταίο αγώνα του 1ου γύρου, η Anna Kalinskaya πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια του 2017 και Νο. 11 του ταμπλό, Sloane Stephens, με 6-3, 6-4.

Η 20χρονη Ρωσίδα, προερχόμενη από τα προκριματικά, έκανε λιγότερα από τα μισά λάθη από την Αμερικανίδα (15-33) και σημείωσε την 1η της νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Kristie Ahn, που μπήκε με wild card στο κυρίως ταμπλό για να πετύχει επίσης μια πολύ μεγάλη νίκη, εις βάρος της Svetlana Kuznetsova, με 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots