Τσιτσιπάς: "Έχω μεγαλύτερα όπλα από τον Coric" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:40

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε τις εντυπώσεις του για την πρώτη του εμφάνιση στο Arthur Ashe Stadium και για τον άγνωστο στους περισσότερους, Maxime Cressy, ενώ μίλησε και για τον επόμενο αντίπαλό του, Borna Coric.

"Αντιμετώπισα δυσκολίες στην επιστροφή των σερβίς σήμερα, είναι ασυνήθιστο να παίζεις με έναν παίκτη που σερβίρει το ίδιο σε πρώτο και δεύτερο σερβίς και πάντα είσαι υπό πίεση, πάντα πρέπει να προσέχεις. Με δυσκόλεψε στο να είμαι επιθετικός στα χτυπήματά μου. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να τα πάει πολύ καλά στο μέλλον, είναι πολύ δύσκολο να διαβάσεις το παιχνίδι του και δεν αντιμετωπίζεις παίκτες σαν κι αυτόν συχνά. Πρέπει να προσαρμοστείς όσο πιο γρήγορα γίνεται στο παιχνίδι του και να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου", είπε ο Τσιτσιπάς για τον Cressy, που προέρχεται από το κολεγιακό τένις και πέτυχε αυτή την εβδομάδα την πρώτη του νίκη σε Grand Slam διοργάνωση, δείχνοντας ότι έχει τις δυνατότητες να ακολουθήσει καριέρα στο tour. 

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Στέφανου στο Arthur Ashe Stadium, όπου οι συνθήκες ήταν δύσκολες το βράδυ, με αρκετή υγρασία, ενώ προφανώς δεν υπήρχε και κόσμος στις κερκίδες, οπότε το ντεμπούτο του ήταν κάπως διαφορετικό απ' αυτό που θα είχε φανταστεί.

"Πάντα έχει υγρασία στη Νέα Υόρκη και οι συνθήκες είναι δύσκολες για τους περισσότερους παίκτες. Αντιμετωπίσαμε πολλή ζέστη και υγρασία τις τελευταίες ημέρες. Έπαιξα για πρώτη φορά στο Arthur Ashe και η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή. Θα ήταν σίγουρα καλύτερα αν είχαμε θεατές, αλλά πήρα μια πρώτη γεύση για το πως είναι να αγωνίζεσαι στο Arthur Ashe και ήταν ωραία, παρά τις δύσκολες συνθήκες σήμερα."

Και στο Western & Southern Open και στο US Open μέχρι στιγμής, ο Στέφανος έδειξε πολύ μεγάλη σταθερότητα από τη γραμμή του σερβίς, έχοντας πολύ υψηλό ποσοστό κερδισμένων service games.

"Πρέπει να έχεις την κατάλληλη νοοτροπία πριν σερβίρεις. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα, ο τρόπος που διαχειρίζομαι τα games στα οποία σερβίρω. Είμαι ψηλός παίκτης και πιστεύω πως έχω ένα πολύ καλό σερβίς. Αν είμαι εύστοχος και δεν το παρακάνω μπορώ να είμαι ακόμα πιο συνεπής. Αλλά δεν είναι μόνο το σερβίς, είναι και ο τρόπος που διαχειρίζομαι το δεύτερο χτύπημα μετά το σερβίς, χρειάζεται να παίρνεις τις κατάλληλες αποφάσεις, αυτό σου επιτρέπει να είσαι και επιθετικός μετά το σερβίς. Είναι πολλοί παράγοντες."

Ο Στέφανος είπε μερικές σκέψεις και για τον επόμενο αγώνα του, που θα είναι απέναντι στον Borna Coric. Θα είναι μόλις η 2η συνάντησή τους σε επίσημο αγώνα και στην 1η δεν είχαν ολοκληρώσει το παιχνίδι τους, καθώς ο Κροάτης είχε εγκαταλείψει στο 1ο σετ στον 1ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia το 2018.

"Είναι πολύ συνεπής παίκτης, είναι καλός σε όλους τους τομείς, έχει πολύ δυνατό παιχνίδι. Το μεγάλο του όπλο νομίζω είναι η σταθερότητα και η συγκέντρωσή του όταν αγωνίζεται. Πιστεύω πως έχω μεγαλύτερα όπλα στο παιχνίδι μου και θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσω σωστά. Αλλά μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος αντίπαλος, τον έχω δει να παίζει πολύ καλούς αγώνες στο παρελθόν και θα πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένος για το παιχνίδι. Έχει αρκετή εμπειρία στο tour."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots