Όλο και πιο κοντά στον τίτλο η Azarenka! (vids)

 
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:07

H Victoria Azarenka πλησιάζει όλο και περισσότερο στο "double" στη Νέα Υόρκη, καθώς και στη μεγάλη της επιστροφή στους Grand Slam τίτλους, μετά από σχεδόν 7,5 χρόνια!

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ για πρώτη φορά στο τουρνουά, η Victoria Azarenka βρήκε το δρόμο προς τη νίκη απέναντι στην Karolina Muchova, της οποίας επικράτησε με 5-7, 6-1, 6-4, έπειτα από 2,5 ώρες μάχης στο Louis Armstrong Stadium.

Η Vika, η οποία κατέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώτο της τίτλο από το 2016 στο Western & Southern Open, απέχει πλέον 3 νίκες από το "double" στη Νέα Υόρκη και τον 3ο της Grand Slam τίτλο, που θα είναι ο 1ος από τον Ιανουάριο του 2013.

Αν και επέστρεψε από το 1-4 και το 3-5 στο 1ο σετ, σώζοντας και 2 set points στο 10ο game, η Λευκορωσίδα τελικά δεν πήρε το 1ο σετ, με τη Muchova να ανακτά το προβάδισμα με break στο 11ο game και να κερδίζει τα 2 τελευταία games, για να μετατρέψει το 5-5 σε 7-5.

Η αντεπίθεση ωστόσο της Azarenka συνεχίστηκε και η άλλοτε Νο.1 στον κόσμο τενίστρια κέρδισε τα 8 από τα 10 επόμενα games, για να κατακτήσει το 2ο σετ με το εμφατικό 6-1 και να προηγηθεί με break νωρίς στο 3ο σετ, στο 2-1.

Η Τσέχα πάλεψε στο αποφασιστικό σετ, προηγήθηκε με 3-2 τα επόμενα λεπτά, όμως η Azarenka συνέχισε να κυριαρχεί και με νέο break ανέκτησε το πάνω χέρι στο 7ο game (4-3), ενώ σέρβιρε επιτυχώς και για το 5-3. Είχε ένα match point για το 6-3 η Λευκορωσίδα, τελικά όμως κλήθηκε να σερβίρει για να φτάσει στη νίκη στο 10ο game, κάτι που έκανε με επιτυχία (6-4).

Η Azarenka επέστρεψε στα προημιτελικά του US Open για 1η φορά μετά από 5 χρόνια, ενώ θα είναι στα προημιτελικά ενός Slam για πρώτη φορά από το Australian Open του 2016.

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Elise Mertens, που κατάφερε να τερματίσει το νικηφόρο σερί της Sofia Kenin σε Grand Slam διοργανώσεις για το 2020, επικρατώντας της Αμερικανίδας με 6-3, 6-3. Η Kenin έτρεχε ένα 10-0 στα majors φέτος, καθώς είχε κατακτήσει στις αρχές της χρονιάς το Australian Open.

Η Mertens προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του US Open και για 3η συνολικά στην καριέρα της στα προημιτελικά ενός Slam, καθώς ήταν ημιφιναλίστ στη Μελβούρνη το 2018. Για πρώτη φορά στην καριέρα της θα παίξει με την Azarenka την Τετάρτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots