Έχει πάρει φόρα ο Thiem (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:25

Μετά την εντυπωσιακή νίκη του επί του Felix Auger-Aliassime, o Dominic Thiem σημείωσε ακόμα μια πολύ εντυπωσιακή νίκη απέναντι στον επίσης "next gen" Alex De Minaur, για να μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του US Open.

Ο Thiem, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ευκαιρία της απουσίας των "Big 3" και να σηκώσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στη Νέα Υόρκη, επιβλήθηκε του De Minaur με 6-1, 6-2, 6-4, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες παιχνιδιού.

Ο 27χρονος Αυστριακός, ο οποίος έχει χάσει ένα σετ ως τώρα στο τουρνουά, απώλεσε μόλις 15 games στα 2 τελευταία παιχνίδια του, κερδίζοντας εμφατικά και με straight sets τους Auger-Aliassime και De Minaur. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το Νο.2 του ταμπλό είχε 43 winners και 31 αβίαστα λάθη, κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, αφού δεν επέτρεψε στον De Minaur να κρατήσει το σερβίς του σε ολόκληρο το 1ο σετ! Ο Αυστραλός κέρδισε το μοναδικό του game για να μειώσει σε 1-2 με break.

Στο 2ο σετ ο Thiem κέρδισε 5 games στη σειρά, για να μετατρέψει το 1-2 σε 6-2 και να πάρει πολύ γρήγορα προβάδισμα με 2 σετ. Αυτή τη φορά ο Αυστριακός δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς.

Στο 3ο σετ ο Thiem προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, με τον De Minaur να δείχνει "σημάδια ζωής" στα μέσα του σετ, κάνοντας ένα break για την ισοφάριση στο 6ο game και επιστρέφοντας στο 7ο από το 0-40, για να το κατακτήσει με 5 διαδοχικούς πόντους και να περάσει μπροστά με 4-3.

Ήταν ένα κομβικό σημείο που έδειχνε ότι ο Αυστραλός μπορεί να φέρει το momentum στο μέρος του, φτάνοντας 2 πόντους μακριά από ένα νέο break στο 8ο game (3-4, 15-30). O Thiem ωστόσο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους πολύ γρήγορα, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και κάνοντας ένα ακόμα break που "σκότωσε" τον De Minaur.

Ο Thiem, ο οποίος πραγματοποιεί ένα πολύ εντυπωσιακό τουρνουά, έχει πλέον 6 προκρίσεις σε ημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων - σε 3 διαφορετικές διοργανώσεις. Έχει πολύ καλές αναμνήσεις από ημιτελικούς, αφού από τους 5 προηγούμενους έχει κερδίσει τους 3, που ήταν και οι 3 τελευταίοι χρονικά.

Ο φιναλίστ του Australian Open, θα αντιμετωπίσει τον περσινό φιναλίστ του US Open και μοναδικό παίκτη που δεν έχει χάσει ακόμα στο φετινό τουρνουά, Daniil Medvedev. Θυμίζουμε πως ο Medvedev κέρδισε τον Andrey Rublev με 7-6 (6), 6-3, 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots