US Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 
US Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής
US Open: Το πρόγραμμα της Παρασκευής
tennisnews team Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:52

Η ώρα των ημιτελικών έφτασε! Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Alexander Zverev και Pablo Carreno Busta θα διεκδικήσουν απόψε τα δυο εισιτήρια του μεγάλου τελικού του US Open. Δείτε το πρόγραμμα της ημέρας.

Η 12η ημέρα του US Open θα ανοίξει με έναν τελικό, για το διπλό των γυναικών, που θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα ανοίξει το σημερινό πρόγραμμα στο Arthur Ashe Stadium. Οι Nicole Melichar και Xu Yifan θα αντιμετωπίσουν τις Laura Siegemund και Vera Zvonareva. Από τις τέσσερις φιναλίστ τη μεγαλύτερη εμπειρία έχει η Zvonareva, κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων στα διπλά και 2 στα μικτά, έχοντας κερδίσει και το US Open 2 φορές, το 2006 στο διπλό και το 2004 στο μικτό.

Στις 23:00 θα αρχίσουν οι ημιτελικοί, με πρώτο το παιχνίδι του Alexander Zverev με τον Pablo Carreno Busta. O Zverev θα αγωνιστεί για 1η φορά στα ημιτελικά του US Open και για 2η σε ημιτελικό major διοργάνωσης, λίγους μήνες μετά την πρώτη του φορά στην Αυστραλία. Ο Carreno Busta θα αγωνιστεί για 2η φορά σε Grand Slam ημιτελικό μετά από 3 χρόνια, όταν το είχε κάνει και πάλι στο US Open.

Κανείς από τους 2 δεν έχει προκριθεί σε Grand Slam τελικό στο παρελθόν και αυτή θα είναι η 2η αναμέτρησή τους, 2,5 χρόνια μετά τον αγώνα τους στα ημιτελικά του Miami Open, όπου ο Γερμανός είχε επικρατήσει με 7-6 (4), 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό, που θα αρχίσει μετά το τέλος του πρώτου, θα αναμετρηθούν τα δυο μεγάλα φαβορί από το δεύτερο μισό του ταμπλό, το Νο.2 Dominic Thiem και το Νο.3 Daniil Medvedev. Θα είναι η 4η τους συνάντηση στο tour, με τον Thiem να έχει 2 νίκες (2-1), αλλά τον Medvedev να έχει κερδίσει την τελευταία τους αναμέτρηση, στα προημιτελικά του Rogers Cup πέρσι, με 6-3, 6-1. Θα συναντηθούν για 1η φορά σε Grand Slam.

Ο Thiem θα παίξει για 1η φορά στα ημιτελικά του αμερικανικού major και θέλει να προκριθεί στον 4ο τελικό του σε Grand Slam, μετά τους 2 τελικούς στο Roland Garros (2018, 2019) και τον φετινό χαμένο τελικό του Australian Open. Ο Medvedev από την πλευρά του μπορεί να μην έχει παίξει σε κάποιον προημιτελικό οποιουδήποτε άλλου major, αλλά στη Νέα Υόρκη θα διεκδικήσει τη 2η διαδοχική παρουσία του στον τελικό, καθώς πέρσι ήταν φιναλίστ και είχε ωθήσει μάλιστα τον Rafael Nadal σε 5ο σετ, στο παιχνίδι για τον τίτλο.

Arthur Ashe:
19:00 Melichar/Xu v Siegemund/Zvonareva Eurosport 1
23:00 Pablo Carreno Busta [20] v Alexander Zverev [5] Eurosport 1
02:00 Daniil Medvedev [3] v Dominic Thiem [2] Eurosport 1

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots