"Στοπ" από την Galfi για Παπαμιχαήλ

 
"Στοπ" από την Galfi για Παπαμιχαήλ
tn team Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 - 21:36

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσε μια μεγάλη μάχη με την Dalma Galfi, αλλά δεν απέφυγε την ήττα και ολοκλήρωσε την πολύ καλή της προσπάθεια στο ντεμπούτο της σε ένα Grand Slam, στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open.

Η Παπαμιχαήλ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, κοίταξε στα μάτια για ένα σετ την Galfi, αλλά μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά γνώρισε την ήττα με 7-6 (6), 6-1 και έμεινε εκτός συνέχειας στα προκριματικά του US Open.

Η 28χρονη Ελληνίδα, η οποία συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο της σε ένα Grand Slam την Τρίτη, κερδίζοντας την Renata Zarazua με 2-0 σετ, έδωσε τη μεγάλη μάχη της και σήμερα απέναντι στην 23χρονη Ουγγαρέζα, Νο.152 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ήταν πάρα πολύ κοντά στο να κατακτήσει το 1ο σετ, στο οποίο ανέτρεψε το 2-4 και προηγήθηκε με 5-4. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να το κερδίσει στο 10ο game, στο οποίο είχε ένα set point για το 5-5. Η Galfi το έσωσε και ισοφάρισε σε 5-5. Η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε και με 6-5, αλλά η Ουγγαρέζα έμεινε ξανά στο σετ, σερβίροντας για να το στείλει στο tie-break.

Kαι στο tie-break η Παπαμιχαήλ έδωσε μάχη και λίγο έλειψε να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή. Επέστρεψε από το 1-6 και έσβησε 5 συνεχόμενα set points, για να ισοφαρίσει σε 6-6. Η Galfi δημιούργησε όμως και 6ο set point και το αξιοποίησε, για να κατακτήσει το tie-break με 8-6 και το σετ.

Αυτό το σετ άνοιξε το δρόμο στην Galfi, που απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο στο 2ο σετ, καθώς προηγήθηκε με 3-1, ενώ στο 6ο game έκανε νέο break για να "ξεφύγει" με 5-1 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-1.

Η Galfi θα διεκδικήσει αύριο την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό, απέναντι σε μια εκ των Samantha Murray Sharan και Monica Niculescu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots