Djokovic: "Zverev, Medvedev και Τσιτσιπάς οι βασικοί διεκδικητές"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Pete Staples/USTA
tn team Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 - 15:15

O Novak Djokovic είπε στη συνέντευξη Τύπου του πριν από το US Open πως νιώθει καλά, ανυπομονεί να διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο του και ταυτόχρονα να πετύχει το μοναδικό ρεκόρ του calendar Slam, ενώ ξεχώρισε και τους τρεις παίκτες που πιστεύει πως θα τον δυσκολέψουν περισσότερο.

"Προφανώς γνωρίζω πόσο μεγάλη ευκαιρία έχω μπροστά μου εδώ στη Νέα Υόρκη, όπου έχω παίξει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο, ίσως το πιο θεαματικό γήπεδο που έχουμε στο τένις, και ανυπομονώ να αγωνιστώ. Έχω μεγάλο κίνητρο να παίξω το καλύτερό μου τένις.

Το ενδεχόμενο να κάνω το calendar Slam μου δίνει μεγάλη έμπνευση και κίνητρο, αλλά την ίδια στιγμή ξέρω καλά πως να κρατάω τις ισορροπίες πνευματικά, με όλες τις προσδοκίες που υπάρχουν για μένα. Η παρουσία μου εδώ, χωρίς τους Rafa και Roger, ξέρω πως θα κάνει περισσότερο κόσμο να βλέπει τους αγώνες μου και να περιμένει να κερδίσω το τρόπαιο."

Ο Djokovic είναι ο μόνος που θα αγωνιστεί από τους "Big 3", επομένως και ο μόνος που θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 21 Grand Slams πριν κλείσει αυτή η χρονιά. Πάντως δεν υποτιμάει τους άλλους μεγάλους αντιπάλους του, που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.

"Υπάρχουν ακόμα πολύ ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Zverev, o Medvedev και ο Τσιτσιπάς. Αυτούς τους τρεις βλέπω για βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Όλοι θέλουν να τα πάνε καλά σε ένα Grand Slam και όλα μπορούν να συμβούν, αλλά φυσικά οι 4 κορυφαίοι της κατάταξης έχουν καλύτερες πιθανότητες να φτάσουν μακριά."

Στο τελευταίο του τουρνουά πάντως, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ο Djokovic είχε χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετά την ήττα του από τον Alexander Zverev. Πέρασαν αρκετές εβδομάδες από τότε και ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του εκείνη την κακή εβδομάδα.

"Νιώθω καλά στο γήπεδο. Πήρα περισσότερο χρόνο μετά από τους Ολυμπιακούς, δεν έπαιξα στο Σινσινάτι όπως είχα προγραμματίσει αρχικά, γιατί ένιωθα εξαντλημένος με όλη τη σημασία της λέξης, μετά από ένα μεγάλο και επιτυχημένο καλοκαίρι. Δυστυχώς στους Ολυμπιακούς δεν πήρα κάποιο μετάλλιο, αλλά ήταν όμορφη εμπειρία να βρίσκομαι στο Ολυμπιακό Χωριό με άλλους 10.000 αθλητές. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάμαι για πάντα."

Ο Djokovic, ο οποίος έχει κατακτήσει 3 φορές στην καριέρα του το US Open, ξέρει καλά πως η πίεση για να κάνει το calendar-Year Grand Slam είναι μεγάλη, αλλά την ίδια στιγμή πιστεύει και πως θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσει Grand Slam τίτλους, κάτι που τον ηρεμεί.

"Δεν θέλω να λέω πως είναι τώρα ή ποτέ, γιατι πιστεύω πως θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες στη ζωή μου να κερδίσω Slams. Δεν ξέρω αν θα έχω άλλες ευκαιρίες για το calendar Slam, αυτή είναι σίγουρα μια μοναδική ευκαιρία. Την ίδια στιγμή όμως, δεν θέλω να βάλω επιπλέον πίεση από αυτή που ήδη έχω.

Μπορώ πάντως να τα πάω καλά και με την πίεση, το έχω κάνει πολλές φορές στην καριέρα μου. Η πίεση είναι προνόμιο για μένα. Γι' αυτό δουλεύεις καθημερινά, όλη τη μέρα, για να φέρεις τον εαυτό σου σε μια μοναδική θέση, να κερδίσεις Grand Slams, να γράψεις ιστορία. Λατρεύω αυτό το άθλημα. Έχω αυτή την ευκαιρία και θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots