Εγκατέλειψε ο Sock, πήρε την πρόκριση ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Darren Carroll / USTA
tn team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 6:52

O Jack Sock έκανε ένα απίθανο 1ο σετ απέναντι στον Alexander Zverev, όμως στο υπόλοιπο του αγώνα ένιωθε έντονες ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα και τελικά εγκατέλειψε την αναμέτρηση στο 4ο σετ, όταν πια ο Zverev ήταν σε θέση οδηγού.

Ο Sock είχε ένα τρομερό ξεκίνημα στον αγώνα, μετά την κατάκτηση του 1ου σετ όμως ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό του και εγκατέλειψε, όταν πια ο Zverev είχε αναλάβει τα ηνία και ήταν μπροστά με 3-6, 6-2, 6-3, 2-1.

Όσο παίχτηκε τένις πάντως και οι δυο παίκτες έπαιξαν σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Αποκορύφωμα για τον Sock ήταν το 1ο σετ, στο οποίο έκανε νωρίς break για το 4-1 και έμεινε μπροστά έως το 6-3.

Μετά το 1ο game του 2ου σετ, ο Αμερικανός πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για τις ενοχλήσεις που ένιωθε δεξιά στη βουβωνική του χώρα και μόλις επέστρεψε υπέστη το break, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 0-3. Δεν είχε καμία τύχη ούτε σ' αυτό το σετ, ούτε στα δυο επόμενα όπως φάνηκε, με αποτέλεσμα μετά το 3ο game του 4ου σετ, αφού υπέστη ένα ακόμα break, να σταματήσει τον αγώνα προκειμένου να αποφύγει να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο σώμα του.

"Αν ο Jack έπαιζε σε όλο τον αγώνα όπως έπαιζε στο 1ο σετ, θα με τελείωνε πιθανότατα σε 1,5 ώρα και τώρα θα σχεδίαζα τις διακοπές μου, να περάσω κάπου καλά την επόμενη εβδομάδα στη νότια Γαλλία!" είπε χαριτολογώντας στην on-court συνέντευξη στο Arthur Ashe o Zverev.

Αυτή ήταν η 14η νίκη για τον πολύ φορμαρισμένο Γερμανό, που στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον 20χρονο Jannik Sinner, μετά και τη νίκη του στα 5 σετ επί του Gael Monfils.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν ξημερώματα προς πρωί Κυριακής, ο Lloyd Harris πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Denis Shapovalov με 6-4, 6-4, 6-4 και θα παίξει στον 4ο γύρο με τον Reilly Opelka, που και εκείνος κέρδισε στα τρια σετ τον Nikoloz Basilashvili, με 7-6 (5), 6-3, 6-4. Τόσο ο Harris, όσο και ο Opelka, θα βρεθούν για πρώτη φορά στους "16" ενός Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots