Τα δάκρυα της Krejcikova και τα "καρφιά" της Muguruza (vids)

 
Garbine Muguruza - Barbora Krejcikova
Garbine Muguruza - Barbora Krejcikova © Darren Carroll / USTA
tn team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:41

Επεισοδιακό φινάλε είχε η αναμέτρηση της Barbora Krejcikova με την Garbine Muguruza, καθώς η Τσέχα ολοκλήρωσε με τραυματισμό την αναμέτρηση και φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχη παρά τη νίκη της, ενώ η Muguruza την κατηγορούσε ότι πήρε επίτηδες medical time out για να τις κόψει το momentum.

Παρότι προηγήθηκε με 6-3, 4-0 και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε εύκολα στη νίκη επί της Muguruza, η Krejcikova άρχισε να αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα. Φάνηκε αρκετές φορές να πιάνει το στομάχι της και να μη νιώθει καλά τα επόμενα λεπτά, ενώ η Muguruza είχε βρει καλό ρυθμό και κυριαρχούσε στο γήπεδο, κερδίζοντας 5 games στη σειρά και έχοντας και 3 set points για να κάνει το 6-4 στο 2ο σετ.

Η Krejcikova παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε, έσωσε τα set points αυτά και ισοφάρισε σε 5-5. Η Muguruza έκανε το 6-5 με το σερβίς της, όταν ο αγώνας διακόπηκε για 8 περίπου λεπτά, με την Τσέχα να παίρνει ιατρικό τάιμ άουτ εκτός γηπέδου.

Όταν επέστρεψε στο γήπεδο, φάνηκε ανανεωμένη και ρίσκαρε - επιτυχώς - στα χτυπήματά της. Θύμισε περισσότερο την Krejcikova στα πρώτα 4 games του σετ, για να κάνει αρχικά το 6-6 και στη συνέχεια να καρακτήσει και το tie-break, ολοκληρώνοντας έτσι τη νίκη της, πριν τα πράγματα γίνουν πολύ επικίνδυνα γι' αυτή.

Δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη η Muguruza με όλα αυτά, που μετά το τέλος του αγώνα, πριν ακόμα πλησιάσει το φιλέ για τη χειραψία, φώναξε προς την Τσέχα: "Είσαι τόσο αντιεπαγγελματίας!"

Η χειραψία ήταν αρκετά ψυχρή και η Krejcikova πήγε στην καρέκλα της και ξέσπασε σε κλάματα, μια κίνηση αμφιλεγόμενη στο κοινό, αφού κάποιοι θεώρησαν πως το πρόβλημα που έχει μάλλον είναι σοβαρό και θα της αποτρέψει τελικά να συνεχίσει στο τουρνουά, κάποιοι άλλοι ότι απλά συνέχιζε να προσποιούταν.

Πάντως μετά τον αγώνα, ούτε η ίδια η Krejcikova δεν ήταν σίγουρη για το τι της συνέβη: "Ξεκίνησα πολύ καλά τον αγώνα και έπαιζα καλό τένις. Ήμουν χαρούμενη που πήρα το 1ο σετ με 6-3 και μετά ξαφνικά πήρα προβάδισμα με 4-0. Μετά τα πράγματα άρχισαν να μπερδεύονται. Η Garbine ανέβασε το επίπεδό της, κάτι που περίμενα, αλλά σ' εκείνο το σημείο δυσκολευόμουν και νιώθω άσχημα γι' αυτό. Δεν είμαι σίγουρη για το τι συνέβη, αλλά δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Ζαλιζόμουν και έτρεμαν όλα γύρω μου. Ποτέ δε μου συνέβη κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Στο τέλος τα έδωσα όλα. Ήταν δύσκολο γιατί πρώτη φορά έπαιξα σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο βράδυ και περνούσα πολύ καλά μέχρι να ξεκινήσει να συμβαίνει αυτό."

H Muguruza με τη σειρά της, δήλωσε μετά τον αγώνα: "Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Θα αφήσω εσάς να κρίνετε τι έγινε εκεί έξω. Πιστεύω πάντως πως ανάμεσα μας οι παίκτριες, ξέρουμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε τέτοιες στιγμές και σίγουρα δεν ήμουν χαρούμενη μ' αυτό που έγινε στο τέλος του αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots