"Εξουδετέρωσε" Harris και μπήκε 4άδα ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tn team Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:00

O Alexander Zverev "εξουδετέρωσε" με 3-0 σετ και τον Lloyd Harris, για να προκριθεί στα ημιτελικά του US Open για 2η διαδοχική χρονιά. 

Ο Zverev βρήκε αντίσταση μόνο για ένα σετ από τον Harris και τον κέρδισε με 7-6 (6), 6-3, 6-4 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, για να πάρει την πρόκριση για τους "4" καλύτερους του US Open. 

Ο Zverev πέτυχε 20 άσους, ενώ συνολικά είχε 42 winners και μόλις 26 αβίαστα λάθη. Έμεινε πίσω με break πάντως και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο 3-5 του 1ου σετ, με τον Harris να έχει τη δυνατότητα να κλείσει το σετ με το σερβίς του. 

Ο Γερμανός ωστόσο έκανε άμεσα το break back, ισοφάρισε σε 5-5 και λίγο αργότερα κέρδισε το 1ο σετ σε ένα πολύ αμφίρροπο set point, στο οποίο ο Νοτιαφρικανός στάθηκε και άτυχος, αφού υπήρξε πρόβλημα με τον πίνακα του σκορ και ο αγώνας διακόπηκε για λίγο την ώρα που είχε set point, στο 5-6. Ο Zverev κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και πήρε το tie-break με 8-6.

Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά για τον Zverev μετά απ' αυτό, αφού δεν κινδύνεψε σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα, αποκτώντας προβάδισμα με 3-0 στο 2ο σετ και με 4-0 στο 3ο σετ. Ο Harris πήρε το ένα από τα δυο break της διαφοράς πίσω στο 3ο σετ και μείωσε σε 4-3 και σε 5-4, αλλά ο Γερμανός έκλεισε με επιτυχία τον αγώνα στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά στο court. 

Ο Zverev, φιναλίστ πέρσι στο US Open, προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του αμερικανικού major και για 4η συνολικά στην 4άδα ενός Grand Slam. 

Θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το νικητή της αναμέτρησης του Novak Djokovic με τον Matteo Berrettini, που θα γίνει αργότερα σήμερα, στις 04:00 τα ξημερώματα περίπου ώρα Ελλάδας. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots