Cervara: "To US Open είναι μόνο ένα βήμα"

 
Gilles Cervara & Daniil Medvedev
Gilles Cervara & Daniil Medvedev © Garrett Ellwood/USTA
tn team Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:34

Ο προπονητής του Daniil Medvedev, Gilles Cervara, χαρακτήρισε το US Open μόνο ένα βήμα στην καριέρα του και σίγουρα δε θα αρκεστεί σε αυτό.

"Όπως είχα πει και για τον πρώτο του Masters τίτλο, είναι ένα βήμα. Αυτό το βήμα φυσικά είναι μεγαλύτερο. Με ένα Grand Slam βρίσκεσαι στο πάνθεον του αθλήματος, παρόλο που δεν μπορεί να συγκριθεί με το ρεκόρ των 20 Slams. Ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα όταν κέρδισε, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, σκεφτόμουν πως ήταν σαν τις εικόνες του Les Yeux Dans les Bleus (ντοκιμαντέρ για το μουντιάλ της Γαλλίας του 1998), μόνο που τώρα δεν το είδα σε εικόνες, αλλά το ένιωσα", είπε ο Cervara, σε συνέντευξή του στο Tennis Majors.

"Σίγουρα είναι τεράστιο επίτευγμα, αλλά όλη η ομάδα είναι αφοσιωμένη στην εμφάνιση και όχι στο τρόπαιο. Είναι τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης. Πάντα θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα και ως εκ τούτου να κερδίσουμε το επόμενο τουρνουά. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά", πρόσθεσε ο 40χρονος Γάλλος, που αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς το 2019 στα βραβεία της ΑΤΡ.

Για το πως βοήθησε τον Medvedev o τελικός του Australian Open, στον οποίο δεν είχε κερδίσει ούτε σετ από τον Djokovic, o Cervara είπε: "Τον Φεβρουάριο, του έλειπε αυτή η ενέργεια. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη πνευματικό, αλλά κάτι του έλειπε. Είχε δυο πολύ καλούς αγώνες στα προημιτελικά και στα ημιτελικά (δεν είχε χάσει σετ από τους Andrey Rublev και Στέφανο Τσιτσιπά), αλλά η απειρία του σε Grand Slams τελικούς τον έκανε να νομίζει πως αυτό ήταν αρκετό. Ο Daniil και η Francisca (Dauzet, η ψυχολόγος του Medvedev), του μίλησε γι' αυτή την πτυχή. Όλοι στην ομάδα μάθαμε απ' αυτή την εμπειρία. Ήταν κλειδί και γι' αυτόν τον τελικό. Το επίπεδο του Novak είναι το κάτι άλλο, όμως ήμασταν έτοιμοι."

Για το αν ο πρώτος Grand Slam τίτλος μπορεί να του κάνει κακό, όπως συνέβη με τον Dominic Thiem μετά την κατάκτηση του περσινού US Open, ανέφερε: "Δε νομίζω πως θα του συμβεί αυτό, αλλά αν παραδειγματίζομαστε από το τι συνέβη σε άλλους, τότε σίγουρα είναι κάτι που μπορούμε να προσέξουμε. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε. Αν συμβεί, θα αναζητήσουμε για λύσεις."

Τέλος, ο Cervara ήταν ειλικρινής και στο αν πιστεύει στις δυνατότητες του παίκτη του να κατακτήσει το Roland Garros: "Για το Roland Garros θα έλεγα όχι, αλλά για το Wimbledon λέω ναι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots