Κύργιος: "Από τους πιο άβολους αγώνες της καριέρας μου"

 
Κύργιος: "Από τους πιο άβολους αγώνες της καριέρας μου"
tn team Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 15:06

Ο Νικ Κύργιος εξομολογήθηκε πως ένιωσε άβολα που αντιμετώπιζε τον καλό του φίλο και συμπαίκτη του στο διπλό, Θανάση Κοκκινάκη, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του με 3-0 σετ.

"Ήταν ένας από τους πιο άβολους αγώνες που είχα στην καριέρα μου. Και οι δυο μας είχαμε ένα πλάνο, γνωριζόμαστε πολύ καλά και από την αρχή προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε ο ένας στον άλλον να πάρει πρωτοβουλίες. Έπαιξα πολύ καλά από την baseline στα δυο πρώτα σετ, προσπάθησα να τον κάνω να κινηθεί όσο περισσότερο γινόταν, να μην κυριαρχήσει στα ράλι. Όταν η μπάλα είναι στη ρακέτα του μπορεί να κυριαρχήσει, είναι κάτι που κάνει πολύ καλά, οπότε δεν ήθελα να τον αφήσω να το κάνει αυτό. Σέρβιρα επίσης πολύ καλά, με πολύ υψηλό ποσοστό", είπε ο Κύργιος, ο οποίος κέρδισε με 3-0 σετ τον Κοκκινάκη για τον 1ο γύρο του US Open.

Για τον Κοκκινάκη, που εκτός από τη συνεργασία στο διπλό τους ενώνει και μια πολύ γερή φιλία, είπε: "Είναι ένας από τους 2-3 παίκτες με τον οποίο θα έχω σίγουρα επαφή μετά το τέλος της καριέρας μου, σε όλη μου τη ζωή για να είμαι ειλικρινής. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, γιατί πίστευα πως είχε τη δυνατότητα να πάει πολύ μακριά εδώ, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με μια καλή κλήρωση μπορούσε να τα πάει πολύ καλά. Όταν είδα την κλήρωση σκέφτηκα ότι ήταν κρίμα, γιατί και για μένα πιστεύω το ίδιο, ότι έχω μια καλή ευκαιρία εδώ. Επαγγελματικά το χειρίστηκα καλά και στα δυο πρώτα σετ ήμουν άψογος, αλλά δεν ήταν εύκολο."

Για το ότι αγωνίστηκε σε ένα κατάμεστο - με ρεκόρ προσέλευσης - Arthur Ashe Stadium, αμέσως μετά τον αγώνα της Serena Williams, ο Κύργιος είπε: "Με βοήθησε πολύ που γνώριζα το πρόγραμμα από 3 μέρες πριν, είχα χρόνο για να συγκεντρωθώ. Όταν είδα ότι θα παίξω μετά τη Serena, σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες της καριέρας της, ίσως τον τελευταίο, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη ευκαιρία, με ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο, είναι τρελό. Ήταν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν η 200ή νίκη μου στο tour, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και το διασκέδασα."

Αυτό είναι το τελευταίο τουρνουά του Κύργιου, πριν επιστρέψει στην Αυστραλία, μετά από μια μεγάλη σε διάρκεια σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες, που άρχισε από το τέλος του Ιουλίου: "Είμαι εξουθενωμένος, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει για μένα να είμαι τόσο καιρό στο tour, ακόμα και αν δεν ταξιδεύω τόσο πολύ σε σχέση με τους άλλους Αυστραλούς - υπάρχουν κάποιοι που λείπουν από το σπίτι για 5-6 συνεχόμενους μήνες. Είναι πολύ σκληρό, γεννιούνται τα παιδιά τους, μπορεί να αρρωστήσει ο πατέρας ή η μητέρα τους, αλλά συνεχίζουν να ταξιδεύουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή αν είσαι από την Αυστραλία. Προφανώς και είμαι εξουθενωμένος, δεν παραπονιέμαι, απλά λέω ότι είναι δύσκολο. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι περνάω καθημερινά, οπότε είμαι περήφανος για την εμφάνισή μου."

Τέλος, ο Κύργιος ρωτήθηκε τι είπε στον Κοκκινάκη μετά τον αγώνα: "Απλά του είπα συγχαρητήρια. Τα ντουλάπια μας στα αποδυτήρια είναι δίπλα, οπότε πήγα κοντά του και του είπα ότι ήταν το πιο άβολο πράγμα που έχω κάνει σε ένα γήπεδο τένις. Έχουμε μοιραστεί πολλές στιγμές στα γήπεδα και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ μας. Πάντα ήταν υποστηρικτικός, πάντα νοιαζόταν για μένα. Έχουμε μεγαλώσει μαζί, τον έχω δει να περνάει όλους αυτούς τους τραυματισμούς, οπότε το να τον βλέπω να παίζει στα μεγαλύτερα γήπεδα με κάνει τόσο περήφανο. Ειλικρινά, ελπίζω να μην χρειαστεί να το ξανακάνω αυτό (να παίξει μαζί του ως αντίπαλος)."

Στον 2ο γύρο του US Open, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Bonzi από τη Γαλλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots