Επιβλητικός Alcaraz στον 4ο γύρο (vid)

 
Επιβλητικός Alcaraz στον 4ο γύρο (vid)
© USTA
tn team Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 - 0:07

O Carlos Alcaraz "εξουδετέρωσε" στα τρια σετ τον Jenson Brooksby και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στον 4ο γύρο του US Open για 2η διαδοχική χρονιά.

Ο 19χρονος Alcaraz, που πέρσι στο US Open προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam, επιβλήθηκε του Brooksby με 6-3, 6-3, 6-3 και εξασφάλισε με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία του και στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά.

Μόλις 2 ώρες και 11 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court o νεαρός Ισπανός, ο οποίος πέτυχε 8 άσους, έφτασε συνολικά τους 46 winners και έκανε 34 αβίαστα λάθη. Μόνο 10 winners είχε ο Αμερικανός, που υπέπεσε σε 25 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ ο Alcaraz έκανε το μοναδικό break, ενώ στο 2ο σετ μπορεί να δέχτηκε break, "έσπασε" όμως 3 φορές το σερβίς του Αμερικανού για να φτάσει ξανά στο 6-3.

Στο 3ο σετ ο Brooksby ξεκίνησε με συνεχόμενα break για το 3-0 και όλα έδειχναν ότι θα έστελνε την αναμέτρηση σε 4ο σετ, αλλά και πάλι ο Alcaraz κατάφερε να κερδίσει το σετ στα 9 games, κερδίζοντας αυτή τη φορά 6 games στη σειρά!

O Alcaraz είναι ένας από τους διεκδικητές του Νο.1 σ' αυτό το τουρνουά, κάτι που αν καταφέρει θα γράψει ιστορία, αφού ποτέ ξανά τόσο νέος παίκτης δεν βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα πρέπει φυσικά για να τα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο και θα επιχειρήσει να κάνει το επόμενο βήμα απέναντι σε έναν εκ των Marin Cilic και Cameron Norrie.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots