Στα 5 σετ Alcaraz και Sinner (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tn team Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:16

Carlos Alcaraz και Jannik Sinner κέρδισαν στα 5 σετ τους Marin Cilic και Ilya Ivashka αντίστοιχα και θα αναμετρηθούν για 3η φορά φέτος, με φόντο μια θέση στα ημιτελικά του US Open.

O Carlos Alcaraz δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στον πρωταθλητή του 2014, Marin Cilic, όμως έκαμψε την αντίστασή του στα 5 σετ με 6-4, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3 και παρέμεινε στο κυνήγι του πρώτου του Grand Slam τίτλου και του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θυμίζουμε πως ο 19χρονος Ισπανός είναι ένας από τους τρεις διεκδικητές για την αντικατάσταση του Daniil Medvedev στο Νο.1, μαζί με τον Rafael Nadal και τον Casper Ruud. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί να προκριθεί μέχρι τον τελικό και να μην βρεθεί εκεί ο Νορβηγός.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το νέο career high είναι γεγονός για τον Alcaraz, που εξασφάλισε την πρώτη του είσοδο στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί να ανεβεί και στο Νο.2 χωρίς να κάνει άλλη νίκη, αν ηττηθεί απόψε ο Ruud.

Ο Ισπανός παρότι είχε συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Cilic, υπέστη ένα break στο ξεκίνημα του 5ου σετ και για πρώτη φορά στο ματς έμεινε πίσω στο σκορ. Απάντησε ωστόσο άμεσα και κέρδισε 4 games στη σειρά, για να "ξεφύγει" με 4-1 και τελικά να πάρει το αποφασιστικό σετ με 6-3.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, σε έναν επαναληπτικό της μάχης τους στον 4ο γύρο του Wimbledon, όπου ο Ιταλός είχε πάρει τη νίκη με 3-1 σετ.

Ο Sinner επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά και χρειάστηκε 5 σετ για να επικρατήσει του Ilya Ivashka, με 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 6-3.

Μάλιστα ενώ και εκείνος έδειχνε να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, υπέστη πρώτος break στο 5ο σετ και έμεινε πίσω με 1-3, κινδυνεύοντας άμεσα με αποκλεισμό. Από εκεί και πέρα όμως, ο Ιταλός κέρδισε 5 games στη σειρά και ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Για 1η φορά θα είναι στα προημιτελικά του US Open ο Sinner, ο οποίος κέρδισε τον Alcaraz 2 φορές φέτος, στο Wimbledon με 3-1 σετ και στον τελικό του Umag, με 2-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots