Στα ημιτελικά του US Open η Swiatek (vid)

 
Στα ημιτελικά του US Open η Swiatek (vid)
© USTA
tn team Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 - 5:16

Στον 3ο της Grand Slam ημιτελικό στη φετινή σεζόν προκρίθηκε η Iga Swiatek, η οποία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Jessica Pegula με 2-0 σετ.

Η Swiatek κέρδισε την Pegula με 6-3, 7-6 (4) σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του US Open.

Η 21χρονη Πολωνή κέρδισε για 3η φορά την Pegula αυτή τη χρονιά, ενώ συνολικά έφτασε τις 55 νίκες στη φετινή χρονιά (55-7).

Η Swiatek έμεινε πίσω με break στο 1ο σετ με 2-3, αλλά ανέβασε το επίπεδό της και κέρδισε τα 4 επόμενα games, για να κατακτήσει το σετ με 6-3.

Το 2ο σετ πήρε μια άγρια ομορφιά, με τις δυο παίκτριες να κρατούν από μια φορά τα σερβίς τους και να κάνουν από 5 break! Η Swiatek έμεινε πίσω με 2-3, αλλά όλες τις άλλες φορές ήταν μπροστά. Κάθε φορά όμως που έκανε break και περνούσε μπροστά, η Pegula την ακολουθούσε και με break back ισοφάριζε. Τελικά η 21χρονη έκανε ένα καλό tie-break και έβαλε τέλος στο παιχνίδι, αποφεύγοντας τις περιπέτειες.

Η Swiatek θα παίξει για 1η φορά στα ημιτελικά του US Open, ενώ για φέτος θα είναι ο 3ος της ημιτελικός σε Grand Slam, μετά από το Australian Open, όπου ήταν ημιφιναλίστ, και το Roland Garros, όπου ήταν πρωταθλήτρια.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, γύρω στις 04:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka, που κέρδισε νωρίτερα την Karolina Pliskova με 6-1, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots