Ferrero: "Ο Alcaraz έχει δείξει το 60% του παιχνιδιού του - μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους στην ιστορία"

 
Ferrero: "Ο Alcaraz έχει δείξει το 60% του παιχνιδιού του - μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους στην ιστορία"
© Darren Carroll / USTA
tn team Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:10

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη μεγάλη επιτυχία του Carlos Alcaraz, o Juan Carlos Ferrero, είπε πως έχουμε δει μόνο το 60% του παιχνιδιού του νεαρού Ισπανού τενίστα, που έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και τη δυνατότητα να γίνει ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

"Ο Carlos είναι γεννημένος για τέτοια τουρνουά, για τέτοιους αγώνες. Από την πρώτη φορά που δούλεψα μαζί του, είδα πως ήταν διαφορετικός από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Και ακόμα μου φαίνεται διαφορετικός όταν τον βλέπω να παίζει. Είναι μεγάλος μαχητής. Ποτέ δεν τα παρατάει. Το είδαμε αυτό και στους τελευταίους αγώνες του στο τουρνουά, με τον Cilic, με τον Sinner και με τον Tiafoe, ποτέ δεν τα παρατάει", είπε ο Ferrero, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη για το US Open μετά από τον θρίαμβο του Alcaraz επί του Casper Ruud.

Για το αν τον εξέπληξε ο 1ος Grand Slam τίτλος του Alcaraz από τόσο νωρίς, ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός είπε: "Όχι δεν με εξέπληξε, γιατί ξέρω ότι είχε το επίπεδο. Προφανώς, ήρθαν όλα πολύ γρήγορα. Μπορεί να ήταν έκπληξη για όλους, όχι όμως για μένα, γιατί τον βλέπω κάθε μέρα στην προπόνηση και ξέρω για τι είναι ικανός. Ήμουν σίγουρος πως αν δεν ερχόταν φέτος, θα γινόταν το 2023. Έγινε τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό."

Για το αν ξεκίνησε η εποχή του Alcaraz: "Δεν ξέρω, αλλά θα το ήθελα. Σε μια άλλη μου συνέντευξη είχα πει πως βλέπω τον Alcaraz και τον Sinner να κυριαρχούν για τα 10 επόμενα χρόνια, εξαιτίας του επιπέδου τους. Υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες, όπως οι Zverev, Thiem, Ruud και Τσιτσιπάς, αλλά με όλο το σεβασμό προς εκείνους, αυτό πιστεύω."

Για το τι θα δουλέψει από δω και πέρα μαζί του: "Το έχω πει και στον ίδιο, πιστεύω πως είναι στο 60% του παιχνιδιού του. Ακόμα έχει περιθώρια για να βελτιωθεί. Το ξέρει και ξέρει πως πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά. Επειδή έφτασε στο Νο.1, δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται περισσότερη προπόνηση. Πρέπει να συνεχίζεις τη δουλειά, αν θες να κερδίζεις τουρνουά. Θα είμαι κοντά του για να του το θυμίζω αυτό. Μπορεί να βελτιωθεί στο σερβίς και στις επιστροφές. Μπορεί να βελτιώσει μικρές λεπτομέρειες σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του. Έχει τρωτά σημεία όπως και όλοι, οπότε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σ' αυτά."

Για το αν μπορεί να συγκριθεί με τους Big 3 και να φτάσει τα ασύλληπτα ρεκόρ τους: "Ο στόχος μου είναι να τον κάνω να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα όλοι θα έχουν μεγάλο κίνητρο για να τον κερδίσουν. Δεν ξέρω πόσα Grand Slams μπορεί να κερδίσει στο μέλλον, όμως πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Θα το προσπαθήσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots