Τσιτσιπάς: "Να συνεχίσω με την ίδια πίστη για κάτι καλό" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Manuela Davies / USTA
tn team Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 - 6:56

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά μετά από την καλή εκκίνηση που έκανε στο US Open, το Grand Slam που τα έχει πάει χειρότερα έως τώρα στην καριέρα του.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά από τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Milos Raonic για το Eurosport της Ελλάδας, ο Τσιτσιπάς στάθηκε στην καλή του προετοιμασία και στο γεγονός πως αντιμετώπισε πολύ καλά το σερβίς του αντιπάλου του και δεν τον άφησε να βρει ρυθμό.

"Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος γι' αυτόν τον αγώνα. Ήξερα σε ποια κατεύθυνση θα πήγαινε το παιχνίδι του, έχει συγκεκριμένους τρόπους για να κερδίζει πόντους και συγκεκριμένες τακτικές που ακολουθεί. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για μένα ήταν το σερβίς του, γιατί αν μπει μέσα στη ζώνη και βρει τον ρυθμό γίνεται ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Κατάφερα και εξουδετέρωσα αυτό το όπλο του ξεκινώντας με ένα πολύ καλό 1ο σετ, ένιωσα πολύ ελεύθερος μέσα στο γήπεδο, άλλαζα πολύ καλά κατεύθυνση, κατάφερα να επιβάλλω τον δικό μου ρυθμό και αυτό ήταν το πιο σημαντικό σήμερα."

Για το καλό του ξεκίνημα αλλά και τη συνέχεια του US Open, το μοναδικό Grand Slam που δεν έχει προκριθεί ποτέ στη δεύτερη εβδομάδα, ο Στέφανος είπε: "Προσπαθώ και γω να βρω τις λύσεις σ' αυτές τις εξισώσεις, οι συνθήκες εδώ είναι διαφορετικές απ' ότι στην Αυστραλία για παράδειγμα, ή στο Roland Garros. Πρέπει πάντα να επιβάλλω το παιχνίδι μου και να παίζω όπως γνωρίζω καλύτερα.

Σήμερα δούλεψε το πλάνο μου, ήξερα ότι θα έχω ένα δύσκολο έργο. Μπορεί ο Milos να μην έχει παίξει πολύ το τελευταίο διάστημα και να κάνει ακόμα το comeback του, προσπάθησα όμως να το κάνω physical και μπαίνοντας μ' αυτό το mindset άρχισα να βρίσκω περισσότερη όσο κυλούσε ο αγώνας.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Dominic Stricker, την Τετάρτη για τον 2ο γύρο.

"Συνεχίζω με την ίδια πίστη για το ότι μπορώ να κάνω κάτι καλό φέτος. Έχω έναν αντίπαλο που παίζει καλά σ' αυτή την επιφάνεια, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστώ καλά γι' αυτόν τον αγώνα και να συνεχίσω να ακολουθώ τις ρουτίνες που με βοηθάνε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots