Στους "16" και κοντά στο Top 10 o Paul (vid)

 
Στους "16" και κοντά στο Top 10 o Paul (vid)
© Dustin Satloff/USTA
tn team Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 21:48

O Tommy Paul κέρδισε και τον Alejandro Davidovich Fokina στο US Open, για να μπει για 1η φορά στην καριέρα του στη 2η εβδομάδα του Grand Slam της πατρίδας του και να κάνει άλλο ένα βήμα προς την είσοδό του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συνεχίζει τις μεγάλες εμφανίσεις του στην Αμερική ο Tommy Paul, ο οποίος επικράτησε του Davidovich Fokina με 6-1, 6-0, 3-6, 6-3 σε 2 ώρες και 19 λεπτά στο Arthur Ashe Stadium, για να μπει στους "16" καλύτερους του US Open.

Θα είναι η 1η φορά που θα παίξει τη δεύτερη εβδομάδα του US Open o 26χρονος Αμερικανός, που ξεπέρασε το ρεκόρ του από πέρσι, που ήταν η πορεία ως τον 3ο γύρο. Επίσης αυτή θα είναι η 3η του φορά συνολικά στους "16" ενός Slam, με καλύτερη πορεία του φυσικά τον ημιτελικό στο Australian Open φέτος.

Ο 26χρονος Αμερικανός πέτυχε 15 άσους και 40 winners σήμερα, ενώ υπέπεσε σε 27 αβίαστα λάθη. Επιπλέον, κατάφερε να σώσει τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε και να εκμεταλλευτεί τα 6 από τα 8 δικά του, παίζοντας πολύ καλά στα πιο κρίσιμα σημεία.

Μετά την απόλυτη κυριαρχία του στα 2 πρώτα σετ, ήρθε η αντεπίθεση από τον Davidovich Fokina, που έκανε το μοναδικό break στο 3ο σετ και το κατέκτησε χωρίς να απειληθεί.

Αργότερα ο Ισπανός είχε και break point στο 1ο game του 4ου σετ, αλλά ο Paul κατάφερε να μην χάσει τη συγκέντρωσή του σε εκείνο το δύσκολο σημεία και λίγα λεπτά μετά ήταν μπροστά με 4-1, αποκτώντας ένα προβάδισμα που τον οδήγησε και στην τελική νίκη.

Στον 4ο γύρο του Grand Slam της πατρίδας του, ο Paul θα αντιμετωπίσει είτε τον επίσης Αμερικανό, Ben Shelton, είτε τον Aslan Karatsev.

Είναι πάντως πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει νέο career high ο Paul, ο οποίος αυτή τη στιγμή "φιγουράρει" στο Νο.11 του live ranking (το career high του είναι το Νο.13), ενώ διεκδικεί με αξιώσεις και την πρώτη του είσοδο ever στο Top 10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots