Μπήκε 8άδα ο Alcaraz (vids)

 
Μπήκε 8άδα ο Alcaraz (vids)
© Darren Carroll / USTA
tennisnews team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:44

O Carlos Alcaraz επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Matteo Arnaldi και έκλεισε μια θέση στην τελική 8άδα του US Open.

Ένα ακόμα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο US Open έκανε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε του Matteo Arnaldi με 6-3, 6-3, 6-4 και πήρε σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες την πρόκριση για τα προημιτελικά του αμερικάνικου Grand Slam.

Ο 20χρονος Ισπανός, ήδη κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, είχε 31 winners και 22 αβίαστα λάθη, ενώ δεν αντιμετώπισε κανένα break point σε 1ο και 2ο σετ, τα οποία έκλεισε στα 9 games.

O Arnaldi, που έκανε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του στο US Open και είναι μόλις 22 ετών, έδειξε για ποιο λόγο βρέθηκε στον 4ο γύρο στο 3ο σετ, φέρνοντας για λίγη ώρα το momentum στο μέρος του αφού έβγαλε εντυπωσιακούς πόντους και προηγήθηκε με break στο 2-1.

Παρόλα αυτά ο Alcaraz ανέβασε και πάλι το επίπεδο, ισοφάρισε αμέσως σε 2-2 και στο 10ο game έκανε ένα ακόμα break, για να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 1 ώρα 57 λεπτά παιχνιδιού, κάτω από την κλειστή οροφή του Arthur Ashe Stadium.

Έφτασε τις 11 συνεχόμενες νίκες στο US Open o Alcaraz, ενώ από το περσινό US Open μετράει 23 νίκες στις 24 τελευταίες αναμετρήσεις του σε Grand Slam διοργανώσεις!

Στα προημιτελικά, ο νεαρός Ισπανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jannik Sinner και Alexander Zverev, σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι όποιος και αν είναι τελικά ο αντίπαλός του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots