1ος GS προημιτελικός για την 20χρονη Zheng (vid)

 
1ος GS προημιτελικός για την 20χρονη Zheng (vid)
© USTA
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 1:16

H Qinwen Zheng απέκλεισε από το US Open την περσινή φιναλίστ, Ons Jabeur, και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο προημιτελικό της καριέρας της.

Στον πρώτο της προημιτελικό σε ένα Grand Slam προκρίθηκε η Qinwen Zheng, η οποία επιβλήθηκε της Ons Jabeur με 6-2, 6-4 σε 81 λεπτά.

Η 20χρονη Κινέζα επέβαλλε το παιχνίδι της στην περσινή φιναλίστ του US Open, πετυχαίνοντας 21 winners και κάνοντας μόλις 17 αβίαστα λάθη. Σχεδόν τα διπλάσια είχε η Jabeur, που σταμάτησε στα 32 λάθη.

Η Zheng ήταν κυριαρχική στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 6-2, 5-2. Σέρβιρε δηλαδή για να τελειώσει το παιχνίδι στο 8ο game του 2ου σετ, αλλά δυσκολεύτηκε λίγο στο να το κλείσει, με την Jabeur να μειώνει σε 5-4, σβήνοντας και ένα match point στο 9ο game.

Στο 10ο game η Zheng σέρβιρε για 2η φορά για τη νίκη και προηγήθηκε με 40-0. Έχασε ακόμα 2 match points, αλλά στην 4η ευκαιρία της συνολικά έβαλε τέλος στο ματς, για να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα της.

Στον πρώτο της προημιτελικό σε ένα Grand Slam, η νεαρή Κινέζα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου αγώνα του 4ου γύρου, μεταξύ της Aryna Sabalenka και της Daria Kasatkina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots