3ος ημιτελικός σε Grand Slam για την Muchova (vid)

 
3ος ημιτελικός σε Grand Slam για την Muchova (vid)
© Darren Carroll / USTA
tn team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 5:36

H Karolina Muchova έχασε μόνο 3 games από την Sorana Cirstea και συνεχίζει την εντυπωσιακή χρονιά της, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα ημιτελικά του US Open για πρώτη φορά.

Η σπουδαία σεζόν συνεχίζεται για την Karolina Muchova, που συνέτριψε την Sorana Cirstea με 6-0, 6-3 σε 1 ώρα και 38 λεπτά, για να προκριθεί στα ημιτελικά του US Open.

Η 27χρονη Τσέχα, φιναλίστ στο Roland Garros αυτό το καλοκαίρι και ημιφιναλίστ στο Australian Open το 2021, προκρίθηκε στον 3ο της ημιτελικό σε ένα Slam και 1ο στο US Open.

Δεν έχασε ούτε ένα game στο 1ο σετ, αν και χρειάστηκε 43 λεπτά για να το κατακτήσει, αφού το τελικό 6-0 αδικεί την προσπάθεια της Cirstea, που σε ένα service game της προηγήθηκε με 40-15, σε ένα άλλο game είχε 9 χαμένα break points (!), ενώ στο τελευταίο game είχε προηγηθεί με 0-30 στο σερβίς της Muchova.

Στο 2ο σετ η 33χρονη Ρουμάνα, που έπαιξε στον 1ο της προημιτελικό σε Grand Slam από το 2009, κέρδισε τα πρώτα της games και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-2. Παρόλα αυτά η Muchova κέρδισε τα 4 επόμενα games και πήρε και αυτό το σετ σχετικά εύκολα, με διπλό break.

Εκτός από έναν ακόμα μεγάλο ημιτελικό, η Muchova εξασφάλισε και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι το νεότερο μέλος του Top 10 και την ερχόμενη Δευτέρα θα κερδίσει τουλάχιστον μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.9, πιθανότατα και στο Νο.8, χωρίς να πετύχει άλλη νίκη. Αν πετύχει νίκη και μπει στον τελικό, τότε θα είναι σίγουρα στις πρώτες 7 της κατάταξης.

Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Coco Gauff, που νωρίτερα είχε κερδίσει με εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα την Jelena Ostapenko. Να σημειωθεί ακόμα πως είναι πιθανός ένας τσέχικος τελικός στο US Open, αφού στην άλλη μεριά του ταμπλό συνεχίζει η Marketa Vondrousova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots