WTA
Απέκλεισε και την Swiatek η Kalinskaya! (vids)

 
Απέκλεισε και την Swiatek η Kalinskaya! (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 - 19:12

Μια μέρα αφού κέρδισε την Coco Gauff, η Anna Kalisnkaya απέκλεισε και την Iga Swiatek από το Ντουμπάι, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της! Πρόκριση και για την Jasmine Paolini, που επίσης δεν έχει ξαναβρεθεί σε τόσο μεγάλο τελικό.

Το ονειρικό τουρνουά συνεχίζεται για την Anna Kalinskaya στο Ντουμπάι, με την 25χρονη Ρωσίδα, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της στο τουρνουά, να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό της WTA 1000 διοργάνωσης.

Η Kalinskaya το κατάφερε μάλιστα αυτό κερδίζοντας back-to-back το Νο.3 και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Μετά τη χθεσινή νίκη της επί της Gauff (2-6, 6-4, 6-2), η Kalinskaya κέρδισε και τη Swiatek, με το εμφατικό 6-4, 6-4, για να πάρει μέσα σε 1 ώρα και 41 λεπτά την πρόκριση για τον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Ήταν εκπληκτική η Kalinskaya, κατάφερε με υπομονή και σταθερότητα να χαλάσει το παιχνίδι της Swiatek και να κυριαρχήσει ολοσχερώς για πολύ μεγάλο διάστημα court, κερδίζοντας μετά το 2-4 τα 9 από τα 11 επόμενα games, για να βρεθεί μπροστά με 6-4, 5-2!

Η Swiatek έσβησε διπλό match point στο 5-2, 40-15 και κατάφερε να πάρει πίσω το ένα break και να μειώσει σε 5-4, αλλά η Kalinskaya δεν απώλεσε την ψυχραιμία της, ούτε όταν ήρθε αντιμέτωπη με break points στο 10ο game. Απέτρεψε σε 2 περιπτώσεις το 5-5 και τελικά κράτησε το σερβίς της για το 6-4 και τη μεγάλη πρόκριση. 

Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός σε WTA διοργάνωση για την Kalinskaya και θα είναι σε ένα 1000άρι τουρνουά, στο οποίο μάλιστα ήταν qualifier.

Από το Νο.40 αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 16 θέσεις η Ρωσίδα, η οποία θα βρεθεί στο Νο.24, στην πρώτη της είσοδο στο Top 30 της WTA.

Στον άλλον ημιτελικό, η Jasmine Paolini κέρδισε τη Sorana Cirstea με 6-2, 7-6 (6) και προκρίθηκε επίσης για 1η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό.

Η 28χρονη Ιταλίδα, η οποία απέκλεισε και τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο του τουρνουά, θα παίξει συνολικά για 5η φορά σε τελικό WTA διοργάνωσης, με τους άλλους 4 να ήταν σε 250άρια τουρνουά, ενώ θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της.

Επίσης εξασφάλισε άνοδο 10 θέσεων και από το Νο.26 θα βρεθεί στο Νο.16 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά 8 θέσεις το προηγούμενο career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots