Επέστρεψε στα ημιτελικά η Keys (vid)

 
Επέστρεψε στα ημιτελικά η Keys (vid)
© Darren Carroll / USTA
tn team Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 - 4:28

Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τις καλύτερες μέρες της, η Madison Keys επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Marketa Vondrousova και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open.

Η Keys χρειάστηκε μόνο 86 λεπτά για να επικρατήσει της Vondrousova με 6-1, 6-4 και να πάρει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του US Open, όπου θα βρεθεί για 3η φορά στην καριέρα της.

Η 28χρονη Αμερικανίδα έκανε εξαιρετική δουλειά στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα, αφού κατάφερε να σβήσει και τα 9 (!) break points που αντιμετώπισε, ενώ η ίδια αξιοποίησε και τις 3 ευκαιρίες που είχε για break, για να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς της Τσέχας στο 1ο σετ και άλλη μια στο 2ο.

Το σημείο που η Vondrousova μπορούσε να αλλάξει τα πάντα, ήταν στο 8ο game του 2ου σετ. Εκεί η Τσέχα είχε προηγηθεί με 3-4, 15-40 και είχε συνολικά 5 break points για το 5-3, δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί κανένα από αυτά και η Keys ισοφάρισε σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game η Αμερικανίδα έκανε το break που έκρινε το 2ο σετ, το οποίο ήταν πολύ ισορροπημένο, σε αντίθεση με το 1ο.

Αυτή ήταν η 1η ήττα της Vondrousova μετά από 11 διαδοχικές νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις, ένα σερί που έτρεχε η Τσέχα από το Wimbledon.

Η Keys προκρίθηκε για 6η φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, 3η φορά μετά το 2017 (φιναλίστ) και το 2018 (ημιφιναλίστ).

Σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, την Aryna Sabalenka, για μια θέση στον 2ο τελικό της στο US Open και σε ένα Grand Slam.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως η Keys είναι η δεύτερη Αμερικανίδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open (μετά την Coco Gauff) και κράτησε ζωντανό το ενδεχόμενο για έναν αμερικάνικο τελικό, όπως είχαμε και το 2017, όταν ηττήθηκε η ίδια στον τελικό από την Sloane Stephens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots