Το αρνητικό ρεκόρ του Rublev με τους προημιτελικούς

 
Το αρνητικό ρεκόρ του Rublev με τους προημιτελικούς
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:03

O Andrey Rublev παρέμεινε, μετά και τους χθεσινούς αγώνες στο US Open, o παίκτης με τους περισσότερους προημιτελικούς που δεν έχει παρουσία σε ημιτελικό Grand Slam στο ενεργητικό του.

Για 9η φορά στην καριέρα του ο Rublev αγωνίστηκε σε έναν Grand Slam προημιτελικό και για 9η φορά ηττήθηκε!

Μετά και την ήττα του από τον Daniil Medvedev με 3-0 σετ, ο 25χρονος Ρώσος τενίστας επέκτεινε το αρνητικό του σερί και πλέον έχει ρεκόρ 0-9 σε προημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων, που παρέμεινε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο γι' αυτόν και αυτή τη σεζόν.

Ο Rublev είναι ο μόνος τενίστας που έχει παίξει σε τόσους πολλούς προημιτελικούς χωρίς να έχει προκριθεί σε ημιτελικό Grand Slam, με το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ να ανήκει στον Ισπανό Tommy Robredo, που είχε 7 ήττες σε ισάριθμους Grand Slam προημιτελικούς στην καριέρα του.

Η μεγάλη διαφορά φυσικά του Rublev είναι πως έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του για να ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στα 25 του έχει τόσες πολλές παρουσίες σε προημιτελικούς, αφού όλα αυτά τα χρόνια είναι από τους συνεπέστερους στο tour, καθώς και από τους μεγαλύτερους μαχητές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots