Προημιτελικά ξανά, 7 χρόνια μετά! (vid)

 
Προημιτελικά ξανά, 7 χρόνια μετά! (vid)
Προημιτελικά ξανά, 7 χρόνια μετά! (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:58

Ο Rafael Nadal, κάνει και επίσημα το καλύτερό του τουρνουά στο Wimbledon από το 2011! Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων "εξουδετέρωσε" με 3-0 σετ και τον Jiri Vesely, για να προκριθεί χωρίς χαμένο σετ στα προημιτελικά του βρετανικού major, όπου θα βρεθεί πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια!

Δυο φορές τον σταμάτησαν στον 4ο γύρο, δυο στον 2ο γύρο και μια στον 1ο γύρο! Σε καμία από τις 5 προηγούμενες επισκέψεις του στο Wimbledon, o Rafael Nadal δεν είχε καταφέρει να μπει στα προημιτελικά, με την τελευταία του μεγάλη πορεία να ήταν το 2011, όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό.

Αυτό το αρνητικό σερί ανήκει στο παρελθόν, μιας και ο Ισπανός κατάφερε να επιστρέψει στα προημιτελικά και μάλιστα χωρίς να έχει χαμένο σετ! Ο "Matador" πέτυχε την 4η straight sets νίκη του στο All England Club, επικρατώντας του Jiri Vesely με 6-3, 6-3, 6-4.

Για 6η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon o Nadal, ο οποίος συνολικά θα φτάσει τις 35 προκρίσεις σε προημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων. Θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Ivan Lendl (34), που είναι το 5ο καλύτερο στην ιστορία της open era και θα βρεθεί πίσω από τους Roger Federer (53), Jimmy Connors (41), Novak Djokovic (40) και Andre Agassi (36).

Στον σημερινό του αγώνα, ο Nadal πέτυχε 9 άσους, 37 winners και έκανε μόνο 12 αβίαστα λάθη. Μόνο μια φορά απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο τον αγώνα και αυτό του στοίχισε και ένα break, που έγινε στο 3ο σετ από τον Τσέχο.

Ήταν το σετ που πάλεψε περισσότερο ο Vesely, ο οποίος είχε προηγηθεί με 3-2 και επιχείρησε να επιστρέψει στο ματς. Η απάντηση του Nadal ωστόσο ήταν άμεση, αφού ο Ισπανός πήρε πίσω το break και ανέκτησε το προβάδισμα με 4-3.

Στο 10ο game, μετά από 4 ισοπαλίες, 2 χαμένα match points και 2 χαμένες ευκαιρίες του Vesely για το 5-5, ο Nadal κατάφερε τελικά να κλείσει το παιχνίδι, έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά.

Στα προημιτελικά του Wimbledon, o Nadal θα αντιμετωπίσει είτε τον Juan Martin Del Potro, είτε τον Gilles Simon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots