Τις εντυπώσεις η Suarez, την πρόκριση η Barty (vids)

 
Carla Suarez Navarro
Carla Suarez Navarro © AELTC
tn team Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 - 18:07

H Ashleigh Barty μπορεί να πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Wimbledon, το χειροκρότημα όμως ανήκει ολοκληρωτικά στην Carla Suarez Navarro, που κατάφερε να δώσει έναν πολύ ωραίο αγώνα και να πιέσει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, στον τελευταίο της αγώνα στο Wimbledon.

Ήταν ένα συναισθηματικά φορτισμένο "αντίο" για τη Suarez Navarro, που έδωσε τον τελευταίο αγώνα της στο Wimbledon αγωνιζόμενη στο Centre Court, απέναντι στην κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Ashleigh Barty, με τη μητέρα της να είναι στις κερκίδες και να γράφει σε βίντεο τις τελευταίες στιγμές.

Τελικά, παρά τη συγκλονιστική μάχη της, η Ισπανίδα, που νίκησε πολύ πρόσφατα τον καρκίνο, "λύγισε" από την Barty με 6-1, 6-7 (1), 6-1, "έπεσε" όμως μαχόμενη και με ψηλά το κεφάλι.

Όλα αυτά, ενώ στο 2ο σετ είχε βρεθεί πίσω με break σε κομβικό σημείο, στο 5-4. Κατάφερε όμως να απαντήσει άμεσα και να ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ λίγο μετά κέρδισε και το σετ κάνοντας ένα άψογο tie-break, στο οποίο επιβλήθηκε με 7-1.

Η απάντηση της Barty ωστόσο ήρθε και ήταν ανηλεής. Η Αυστραλή κέρδισε 12 πόντους στη σειρά και τους 20 από τους 22 πρώτους πόντους του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 5-0. Απέφυγε το bagel η Suarez Navarro, δεν μπόρεσε όμως να παρατείνει την παρουσία της στο τουρνουά και η Barty με love service game έκανε το τελικό 6-1 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Εκεί, η Αυστραλή θα αντιμετωπίσει μια εκ των Anna Blinkova και Timea Babos.

Η Suarez Navarro ολοκλήρωσε μετά το Roland Garros τις υποχρεώσεις της και στο Wimbledon και τώρα μένει ένα ακόμα τουρνουά για το οριστικό της αντίο από το τένις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εκεί θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας της, μετά την απίστευτη περιπέτειά της με το λέμφωμα Hodgkin, που είχε αίσιο τέλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots