Τραυματίστηκε ο Mannarino, "δραπέτευσε" ο Federer (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer © AELTC
tn team Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 - 20:52

O Roger Federer τα βρήκε αρκετά σκούρα στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ, όμως στο 4ο σετ ο Adrian Mannarino είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο και τελικά εγκατέλειψε στις αρχές του 5ου, με αποτέλεσμα ο Ελβετός να "αποδράσει" από το Centre Court με το εισιτήριο της πρόκρισης.

O Federer γνώριζε πως δεν θα είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στον Mannarino, που διένυε πολύ καλή σεζόν στο γρασίδι, όμως ενδεχομένως και να μην περίμενε πως θα βρεθεί ένα σετ μακριά από τον αποκλεισμό, τόσο νωρίς στο τουρνουά.

Ο Γάλλος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, παρότι ο Federer είχε κερδίσει το 1ο σετ, ωστόσο είχε μια πολύ άτυχη στιγμή στο 4ο σετ, γλιστρώντας στο τερέν και χτυπώντας το γόνατό του. Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, έκανε μια προσπάθεια να συνεχίσει, όμως στο ξεκίνημα του 1ου σετ, με το αποτέλεσμα να είναι 6-4, 6-7 (3), 3-6, 6-2, εγκατέλειψε το ματς.

Σίγουρα δεν ήταν η νίκη που ήθελε να πάρει ο Federer, όμως αφενός πήρε μια πολύ σημαντική πρόκριση, βγαίνοντας "ζωντανός" από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αφετέρου απέφυγε να παίξει 5ο σετ, παίρνοντας τυπικά αυτή την πρόκριση στα 4 σετ.

O Federer έφτασε τις 102 νίκες στο Wimbledon (102-13), όπου είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet, που κέρδισε τον Yuichi Sugita με 7-6 (4), 4-6, 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots