Το παραμύθι συνεχίζεται για την Raducanu! (vids)

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © AELTC
tn team Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 - 17:14

Το παραμύθι συνεχίζεται για τη 18χρονη Emma Raducanu, που κέρδισε και τη Sorana Cirstea, προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon και θα είναι η μόνη εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά.

Η επική πορεία στο Wimbledon συνεχίζεται για την Emma Raducanu, που επικράτησε της Sorana Cirstea με 6-3, 7-5 σε μια φανταστική ατμόσφαιρα στο Νο.1 Court και θα συνεχίσει το υπέροχο ταξίδι της και στη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon.

Η 18χρονη τενίστρια, η οποία γεννήθηκε στον Καναδά από μετανάστες γονείς αλλά ζει από τα 2 της στο Λονδίνο, θα γίνει η νεότερη Βρετανίδα που θα παίξει στον 4ο γύρο του Wimbledon από το 2013, όταν το είχε κάνει η Laura Robson.

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κερδίσει την πολύ φορμαρισμένη Cirstea, που προχθές έβγαλε εκτός τουρνουά τη Victoria Azarenka. Στο 1ο σετ η 18χρονη ανέτρεψε το 1-3, κέρδισε 5 games στη σειρά και έφτασε στο 6-3.

Στο 2ο σετ η νεαρή Βρετανίδα ήταν μπροστά με 3-0, αλλά η Cirstea πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Η Raducanu πέρασε ξανά μπροστά και η Cirstea έσβησε 5 break points στο επόμενο game, για να ισοφαρίσει ξανά σε 4-4. Ούτε αυτή η εξέλιξη "λύγισε" τη 18χρονη, που συνέχισε δυνατά και τελικά έκανε το break στο 12ο game, για να πάρει το 2ο σετ με 7-5.

H Raducanu βρίσκεται στο Νο.338 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε στο κυρίως ταμπλό με wild card από την LTA. Έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη της είσοδο στο Top 200 της WTA και θα μπει ακόμα και στο Top 150, αν καταφέρει να προκριθεί στον πρώτο της προημιτελικό σε ένα Grand Slam.

Δεν θα είναι εύκολο βεβαίως, αφού για τον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα την Ajla Tomljanovic. H Tomljanovic ήταν πίσω με 4-6, 0-2, αλλά έκανε τη μεγάλη ανατροπή εις βάρος της Jelena Ostapenko, με 4-6, 6-4, 6-2.

Στη 16άδα μπήκε και η 17χρονη Coco Gauff, για 2η διαδοχική φορά. Η νεαρή Αμερικανίδα, που διανύει τρομερή χρονιά, κέρδισε την Kaja Juvan με 6-3, 6-3 και θα παίξει με την Angelique Kerber για μια θέση στην 8άδα, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

H Kerber έχασε το 1ο σετ από την Aliaksandra Sasnovich, αλλά ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά και επικράτησε της Λευκορωσίδας με 2-6, 6-0, 6-1.

Με ανατροπή πήρε την πρόκριση και η Paula Badosa, η οποία επιβλήθηκε της Magda Linette με 5-7, 6-2, 6-4. Η 23χρονη Ισπανίδα θα διεκδικήσει τη δεύτερη διαδοχική πρόκρισή της σε προημιτελικό Grand Slam μετά το Roland Garros, απέναντι στην Karolina Muchova, που κέρδισε την Anastasia Pavlyuchenkova με 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots