Djokovic: "Θεωρώ πως είμαι ο καλύτερος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC/Bob Martin
tn team Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 22:04

Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Wimbledon, o πρωταθλητής Novak Djokovic αναφέρθηκε ξανά στο θέμα του GOAT, ενώ μίλησε ακόμα για τη νευρικότητα που είχε στον τελικό, καθώς και για τις αμφιβολίες του ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

"Θεωρώ τον εαυτό μου τον καλύτερο και πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος, αλλιώς δεν θα είχα τόση αυτοπεποίθηση στα Grand Slams, για να δημιουργήσω την ιστορία μου σ' αυτό το άθλημα. Σχετικά με τη συζήτηση για τον καλύτερο όλων των εποχών, θα την αφήσω στους άλλους ανθρώπους να την κάνουν. Είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές στο τένις. Έχουμε διαφορετικές ρακέτες, διαφορετική τεχνολογία, άλλες μπάλες, άλλα γήπεδα. Παίζουμε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Δεν είναι το ίδιο παιχνίδι απ' όταν ήταν τη δεκαετία του 1950. Φυσικά όμως είναι τιμή μου να με θεωρούν GOAT", είπε ο Djokovic, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων από σήμερα.

Όσον αφορά τη νευρικότητα που έδειξε σε κάποια σημεία του τελικού, ο Djokovic είπε: "Ήμουν πολύ νευρικός κατά τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο 1ο σετ. Μετά ηρέμησα και άρχισα να παίζω στο επίπεδό μου. Προφανώς δεν είναι ιδανικό να χάνεις ένα σετ, αλλά αυτή τη φορά ένιωσα πως με βοήθησε να παίξω όπως ήθελα. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και στο 3ο σετ ο Matteo είχε ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς μου και να επιστρέψει στο ματς. Δεν τον άφησα όμως να το κάνει και μετά απ' αυτό ένιωσα πως είχα τον έλεγχο. Προφανώς, να παίζεις στο γρασίδι με έναν μεγάλο server όπως ο Matteo είναι δύσκολη πρόκληση. Είναι αλήθεια πως κάποιες στιγμές έπαιξα πολύ αμυντικά και αυτό με οδήγησε σε λάθη, πιθανώς εξαιτίας της νευρικότητάς που είχα, αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε έναν τελικό στο Wimbledon."

Για το πότε ξεκίνησε να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει τους Federer και Nadal, είπε: "Άρχισα να το σκέφτομαι όσο πλησίαζα. Πριν λίγα χρόνια, φαινόταν πολύ δύσκολο, αλλά με τη δουλειά που έκανε τα κατάφερα. Πάντα πίστευα πως αν παίξω το καλύτερό μου τένις στα Grand Slams, μπορώ να κερδίσω οποιοδήποτε τουρνουά. Ξέρω πως έχω ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και πως μπορώ να κερδίσω σε κάθε επιφάνεια. Είναι απίθανο που πέρασα το ρεκόρ με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 και που τώρα κατάφερα να φτάσω και τα 20 Grand Slams. Αυτά όλα είναι απίθανα ρεκόρ, αλλά πάντα ονειρευόμουν να έχω τα σημαντικότερα ρεκόρ στο άθλημα."

Τέλος, ο Djokovic εξέφρασε και τις αμφιβολίες που έχει τις τελευταίες μέρες για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Δεν ήταν καλά τα νέα πως θα γίνουν οι αγώνες χωρίς θεατές. Γενικά δεν ήταν καλά τα νέα που είχαμε τις τελευταίες μέρες, ήταν πολύ απογοητευτικά. Άκουσα πως θα υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στο Ολυμπιακό Χωριό. Πιθανώς να μην έχουμε τη δυνατότητα να βγαίνουμε για να παρακολουθήσουμε άλλους αγώνες, ενώ θα είναι περιορισμένος και ο αριθμός των συνοδών μας. Θα σκεφτώ καλά τι θα κάνω τις επόμενες μέρες. Τώρα είμαι κάπως διχασμένος. Είναι 50-50 να πάω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots