Πήρε wild card για το Wimbledon ο Van Rijthoven

 
Πήρε wild card για το Wimbledon ο Van Rijthoven
© Libema Open
tn team Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 15:37

Μετά τις τρομερές εμφανίσεις του στο 250άρι του 's-Hertogenbosch, o 25χρονος Tim Van Rijthoven τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του και κέρδισε μια wild card από το Wimbledon, όπου θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο Van Rijthoven δεν είχε καμία νίκη σε κυρίως ταμπλό ATP διοργάνωσης στην καριέρα του μέχρι πριν μερικές ημέρες, αλλά κατάφερε στο 's-Hertogenbosch, όπου πήρε wild card, να πετύχει 5 νίκες στη σειρά και να κατακτήσει τον τίτλο!

Ο 25χρονος Ολλανδός πέτυχε μάλιστα την πρώτη Top 20 νίκη του (με τον Taylor Fritz), την πρώτη Top 10 του νίκη (με τον Felix Auger-Aliassime) και την πρώτη Top 3 νίκη του (με τον Daniil Medvedev).

Η πορεία του μέχρι τον τίτλο τον έφερε στο Νο.106 της παγκόσμιας κατάταξης, 99 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία βρισκόταν στο Νο.205.

Φέτος ο Ολλανδός μπήκε για 1η φορά στην καριέρα του στα προκριματικά των δυο πρώτων Grand Slams της χρονιάς, στην Αυστραλία και στο Roland Garros. Στα προκριματικά θα έμπαινε και στο Wimbledon, όπου τελικά κέρδισε μια wild card και θα παίξει απευθείας στο κυρίως ταμπλό, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του σε ένα Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots