ATP
Κύργιος: "Αν έπαιζα με οποιονδήποτε άλλο παίκτη εκτός του Djokovic θα κέρδιζα"

 
Κύργιος: "Αν έπαιζα με οποιονδήποτε άλλο παίκτη εκτός του Djokovic θα κέρδιζα"
© AELTC / David Gray
tn team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 14:54

Παρά την ήττα του από τον Novak Djokovic στον τελικό του Wimbledon, o Νικ Κύργιος δεν πιστεύει πως θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά, θεωρώντας πως έκανε έναν πολύ καλό τελικό και θα είχε κερδίσει αν έπαιζε με οποιονδήποτε άλλον παίκτη στον κόσμο.

"Θεωρώ πως έπαιξα καλά στον τελικό, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ήταν ο πρώτος μου τελικός. Την επόμενη φορά που θα παίξω για έναν τίτλο, πιθανότατα θα προσπαθήσω να ελέγξω καλύτερα τα συναισθήματά μου, αλλά ειλικρινά έκανα έναν εκπληκτικό αγώνα. Δεδομένου του πως σέρβιρα και έπαιζα, θεωρώ ότι θα κέρδιζα οποιονδήποτε άλλο παίκτη εκτός από τον Djokovic σε εκείνο το ματς", είπε ο Κύργιος, ο οποίος αυτή την εβδομάδα παίζει στην Ατλάντα και διεκδικεί τον τίτλο στο διπλό μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη.

Ο Κύργιος μίλησε και για την σχέση αγάπης-μίσους που έχει με μεγάλη μερίδα του κοινού, θεωρώντας πως πολύς κόσμος τον έχει παρεξηγήσει: "Ο κόσμος που με κριτικάρει δεν γνωρίζει όλα όσα έχω περάσει στη ζωή μου. Πιστεύω πως πολύς κόσμος παρεξηγεί την αυτοπεποίθησή μου με αλαζονία."

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τον Κύργιο τις τελευταίες εβδομάδες, είναι η καταγγελία της πρώην συντρόφου του, Chiara Passari, που τον κατηγορεί για κακοποίηση. Είναι μια υπόθεση που θα εκδικαστεί στις 23 Αυγούστου.

Όποια και αν είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας, το σίγουρο είναι πως ο Κύργιος φαίνεται αυτή την εποχή να βρίσκεται σε μια πιο υγιή σχέση, με την τωρινή του σύντροφο, Costeen Hatzi, να ταξιδεύει μαζί του σε όλα τα τουρνουά και να τον βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό να βρει τις ισορροπίες του.

"Στο παρελθόν, περνούσα πολλές ώρες στο κινητό μου μετά από κάθε αγώνα. Δεν έκανα τίποτα άλλο από το να διαβάζω τι πιστεύει ο κόσμος για μένα και να βλέπω βίντεο από τους αγώνες μου. Χάρη σε εκείνη, νιώθω πως τώρα μπορώ να κατεβάσω τελείως τον διακόπτη και να χαλαρώσω. Μπορώ πλέον να διαχωρίσω την προσωπική μου ζωή από το τένις και να περάσω ποιοτικό χρόνο, χωρίς να σκέφτομαι καθόλου τον αθλητισμό. Όταν σε μια σχέση και οι δυο ειναι ερωτευμένοι και δεσμευμένοι, τότε όλα είναι ευκολότερα. Είχα δύσκολες σχέσεις στο παρελθόν και νιώθω ευλογημένος που μπορώ να έχω μαζί μου τη σύντροφό μου όπου ταξιδεύω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots