Θετικός στον Covid και ο Berrettini!

 
Θετικός στον Covid και ο Berrettini!
© AELTC
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 13:18

O περσινός φιναλίστ και ένα από τα μεγάλα φαβορί του Wimbledon, o Matteo Berrettini, είναι επίσης θετικός στον κορωνοϊό και απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά!

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του Marin Cilic πως είναι θετικός στην Covid-19 και δεν θα μπορέσει να παίξει φέτος στο Wimbledon, ήρθε και η ανακοίνωση του Matteo Berrettini, που έβγαλε επίσης θετικό τεστ και θα χάσει το μεγάλο ραντεβού της σεζόν του γρασιδιού.

"Είμαι συντετριμμένος γιατί πρέπει να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Wimbledon, εξαιτίας θετικού τεστ Covid-19. Είχα συμπτώματα γρίπης και είμαι σε απομόνωση τις τελευταίες μέρες. Αν και τα συμπτώματα δεν ήταν βαριά, αποφάσισα πως ήταν σημαντικό να κάνω κι άλλο τεστ σήμερα το πρωί για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των γύρω μου και όσων εργάζονται σ' αυτό το τουρνουά", έγραψε ο Berrettini, που θα έκανε την πρεμιέρα του σήμερα στο Wimbledon, απέναντι στον Χιλιανό Cristian Garin.

"Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το πόσο απογοητευμένος νιώθω. Το όνειρο τελείωσε για μένα φέτος, αλλά θα επιστρέψω δυνατότερος. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη", πρόσθεσε ο Ιταλός, που ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί στο φετινό Wimbledon.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Matteo Berrettini (@matberrettini)

Έχοντας ήδη την εμπειρία από την πορεία του έως τον τελικό πέρσι, ο Berrettini παρόλο που επέστρεψε από τραυματισμό, έδειχνε πολύ δυνατός από την πρώτη στιγμή στη φετινή σεζόν του γρασιδιού και πήγε στο Wimbledon χωρίς να έχει ηττηθεί σε 9 αναμετρήσεις στην επιφάνεια.

Μέσα σε λιγότερες από 20 ώρες, δυο μεγάλα ονόματα από το κάτω μισό του ταμπλό, οι Berrettini και Cilic, έμειναν εκτός Wimbledon εξαιτίας θετικών τεστ για την Covid-19, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό και για ενδεχόμενο περισσότερων κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Τη θέση του Berrettini στο κυρίως ταμπλό πήρε ως lucky loser o Elias Ymer, ο οποίος θα αναμετρηθεί σήμερα με τον Garin για μια θέση στον 2ο γύρο. Θυμίζουμε πως ο Berrettini βρισκόταν στο ίδιο τέταρτο με τον Στέφανο Τσιτσιπά και μπορούσαν να συναντηθούν οι δυο τους στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots