Δυσκολεύτηκε ο Nadal (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © AELTC
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 21:09

O Rafael Nadal δεν είχε εύκολο απόγευμα στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Francisco Cerundolo με 3-1 σετ και έφτασε τις 15 συνεχόμενες νίκες σε Grand Slams διοργανώσεις.

Μακριά από τον καλό του εαυτό ήταν ο Rafael Nadal στην πρεμιέρα του στο Wimbledon, όμως βρήκε τρόπο να κερδίσει τον Francisco Cerundolo με 6-4, 6-3, 3-6, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του βρετανικού Grand Slam.

Αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του Nadal στο γρασίδι μετά από 3 χρόνια, αφού το 2021 είχε προσπεράσει τη σεζόν του γρασιδιού και το 2020 είχε ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα 2 φιλικούς αγώνες στο Hurlingham, όμως τώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά και έδειξε τις αδυναμίες του, τελειώνοντας το ματς με 23 winners και 41 αβίαστα λάθη.

Παρόλα αυτά παρουσίασε και πολλά θετικά, με πρώτο και σημαντικότερο την αντίδραση που έδειξε στο 4ο σετ, όπου κινδύνεψε να μπει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες, αφού βρέθηκε πίσω με 3-1 και έπρεπε να σώσει 4 break points για να αποφύγει το 1-4 και το double break του Αργεντινού.

Κατάφερε να μείνει κοντά του, μειώνοντας σε 2-3, αλλά ο Cerundolo συνέχισε να παίζει πολύ καλά και έφτασε στο 4-2. Ο Nadal πάτησε το γκάζει στα επόμενα λεπτά, κέρδισε 4 games στη σειρά και τους 16 από τους 19 τελευταίους πόντους του αγώνα, για να πάρει το 4ο σετ με 6-4 μέσα σε μεγάλη ανακούφιση και να "σφραγίσει" την πρόκριση, σε 3 ώρες και 33 λεπτά μιας ζόρικης πρεμιέρας στο Centre Court.

Είναι λογικό να μη βγάλει από την πρώτη μέρα το καλύτερό του πρόσωπο στην επιφάνεια ο Rafa, που θα έχει την ευκαιρία να βελτιωθεί μεθαύριο, στην αναμέτρησή του με τον Ricardas Berankis για τον 2ο γύρο. Ο Λιθουανός ήταν πολύ καλός σήμερα και συνέτριψε τον Sam Querrey με 6-4, 7-5, 6-3.

Με τη σημερινή του νίκη ο 36χρονος Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, βελτίωσε το ρεκόρ του στα φετινά Slams στο 15-0 ενώ έφτασε συνολικά τις 306 νίκες σε majors διοργανώσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots