Επέστρεψε στις νίκες ο Shapovalov, αποκλείστηκε ο Felix (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © AELTC
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 23:18

O Denis Shapovalov πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά από 6 διαδοχικές ήττες στο tour και την πρώτη για φέτος στο γρασίδι, σε έναν αγώνα που δυσκολεύτηκε πολύ και χρειάστηκε 5 σετ, κόντρα στον Arthur Rinderknech. Εκτός από τον 1ο γύρο του Wimbledon έμεινε ο Felix Auger-Aliassime, που ηττήθηκε στα 4 σετ από τον Maxime Cressy.

Μετά από ένα σερί 6 διαδοχικών ηττών, ο Denis Shapovalov κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη από τον Μάιο, σε έναν αγώνα 5 σετ και 3,5 ωρών, στον οποίο κέρδισε τον Arthur Rinderknech με 6-1, 6-7 (6), 6-7 (4), 6-4, 6-1.

Ο Shapovalov έκανε ένα καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές και ειδικά από το σερβίς τα πήγε πολύ καλά, χάνοντας μόλις ένα service game του σε ολόκληρο τον αγώνα. Του στοίχισε όμως το γεγονός πως έχασε 2 tie-break στη σειρά, σε 2 σετ μάλιστα που ο Rinderknech δεν είχε κάνει break, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 1-2 σετ.

Στο 4ο σετ υπέστη το μοναδικό break και έμεινε πίσω με 1-2, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο game και να αποφύγει τα χειρότερα. Με τον Γάλλο να μην μπορεί να διατηρήσει το ίδιο υψηλό επίπεδο σε 4ο και 5ο σετ, ο Shapovalov κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games και έφτασε στη νίκη, έπειτα από 3 ώρες και 23 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Wimbledon o Shapovalov θα αντιμετωπίσει τον Brandon Nakashima, που κέρδισε τον Nicola Kuhn με 6-3, 6-7 (1), 6-3, 6-2.

Στο ντεμπούτο του στο Wimbledon, o Maxime Cressy πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, αφήνοντας εκτός από πολύ νωρίς το Νο.6 του ταμπλό, Felix Auger-Aliassime, με 6-7 (5), 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5).

Μόνο μια φορά απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Αμερικανός και δεν υπέστη κανένα break, ολοκληρώνοντας τον απίθανο αγώνα του με 18 άσους, 59 winners και 29 αβίαστα λάθη.

Μόλις ένα break χώρισε τους δυο παίκτες, αφού ο Cressy πήρε το 3ο και το 4ο σετ σε tie-breaks, στο 3ο μάλιστα μετά από μεγάλη μάχη, σβήνοντας και 2 set points. Επόμενος αντίπαλος για τον Cressy o φορμαρισμένος Jack Sock, που ήρθε από τα προκριματικά και απέκλεισε τον Bernabe Zapata Miralles με 7-6 (6), 6-4, 6-4.

Από τα προκριματικά ήρθαν και οι Jason Kubler και Dennis Novak, που απέκλεισαν τους Daniel Evans και Facundo Bagnis αντίστοιχα, και θα αναμετρηθούν για μια θέση στους "32".

Ο Marcos Giron, που επίσης είναι σε καλή κατάσταση, κέρδισε τον Holger Rune με 6-3, 7-5, 6-4, ενώ ο Taylor Fritz επιβλήθηκε του Lorenzo Musettti με 6-4, 6-4, 6-3. Τέλος, εύκολα επικράτησε και ο Roberto Bautista Agut, που συνέτριψε τον Attila Balazs με 6-1, 6-0, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots