Θρίαμβος Berrettini, "επιβίωσε" ο Rune (vids)

 
Θρίαμβος Berrettini, "επιβίωσε" ο Rune (vids)
© AELTC
tn team Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 - 23:43

O Matteo Berrettini έφτασε σε θρίαμβο επί του Alexander Zverev με 3-0 σετ δείχνοντας πως είναι και πάλι σε καλή κατάσταση και πολύ επικίνδυνδος στο Wimbledon. Νωρίτερα, ο Holger Rune "επιβίωσε" στα 5 σετ σώζοντας 2 match points.

O Berrettini δεν πήγε στο Λονδίνο φέτος με τους καλύτερους οιωνούς, αφού ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να παίξει περισσότερους από έναν αγώνα στη σεζόν του γρασιδιού.

Βρήκε όμως ρυθμό παίζοντας στα αγαπημένα του γήπεδα και πλέον μοιάζει να έχει βρει και τον καλό του εαυτό, αυτόν που πήγε στον τελικό του Wimbledon το 2021.

Μετά τη straight sets νίκη του επί του Alex De Minaur, ο 27χρονος Ιταλός απέκλεισε και τον Alexander Zverev χωρίς να απωλέσει σετ, με 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5).

Τελείωσε με 14 άσους και 35 winners το ματς ο Berrettini, ο οποίος είχε και 22 αβίαστα λάθη. Δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του, ενώ έκανε το μοναδικό break του αγώνα στο 1ο σετ και κέρδισε στη συνέχεια δυο διαδοχικά tie-break.

Στην 3η διαδοχική του παρουσία στον 4ο γύρο του Wimbledon, o Berrettini θα αντιμετωπίσει το Νο.1 του ταμπλό, Carlos Alcaraz. Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο Ισπανός κέρδισε με 3-1 σετ τον Nicolas Jarry.

Στον 4ο γύρο - για 1η φορά στην καριέρα του - προκρίθηκε και ο Holger Rune, ο οποίος βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina και έσωσε 2 match points στο 5ο σετ, κατάφερε όμως να επικρατήσει στο τέλος με 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 7-6 (8).

Τα δυο match points του Ισπανού ήταν συνεχόμενα, στο 4-5, 15-40 στο 5ο σετ, με τον Rune να κρατάει τελικά το σερβίς του. Αργότερα βρέθηκε σε δύσκολη θέση και στο tie-break ο Δανός, που ανέτρεψε το 2-6 και το 5-8, για να φτάσει στην πολύ μεγάλη νίκη, έπειτα από 4 ώρες αγώνα.

Στον 4ο γύρο ο Rune θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Grigor Dimitrov και Frances Tiafoe, σε ένα ματς που διακόπηκε από τη βροχή και θα συνεχιστεί αύριο. Ο Dimitrov έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, αφού κέρδισε τα 2 πρώτα σετ (6-2, 6-3, 1-2, 30-0).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots