Djokovic: "Θα μπορούσαν να ξεκινούν νωρίτερα οι αγώνες"

 
Djokovic: "Θα μπορούσαν να ξεκινούν νωρίτερα οι αγώνες"
© AELTC
tn team Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 11:02

Ο Novak Djokovic πήρε θέση σχετικά με την κριτική που γίνεται στο Wimbledon για τον προγραμματισμό των αγώνων στα δυο μεγάλα γήπεδα και ειδικά στο Centre Court.

"Πιστεύω πως ναι", απάντησε ο Djokovic, όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερα να ξεκινούσαν νωρίτερα οι αγώνες στο Centre Court.

"Συμφωνώ σε αυτό. Προφανώς, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι κάτι που είναι δύσκολο να αλλάξει λόγω της κοινότητας εδώ και της κατοικημένης περιοχής στην οποία βρισκόμαστε. Αλλά νομίζω πως θα μπορούσαν οι αγώνες να ξεκινούσαν τουλάχιστον από τις 12:00, αυτό θα έκανε διαφορά", συμπλήρωσε ο κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων.

Θυμίζουμε πως δυο φορές ο Djokovic βγήκε πολύ αργά στο Centre Court, όπου οι αγώνες ξεκινούν στις 13:30 το μεσημέρι και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 23:00, όταν και ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Wimbledon. Την πρώτη, όταν έπαιξε με τον Stan Wawrinka, κέρδισε με 3-0 σετ γρήγορα και απέφυγε οριακά τη διακοπή της αναμέτρησης, τη δεύτερη όμως με τον Hubert Hurkacz δεν πρόλαβε, κι έτσι αναγκάστηκε να παίξει δυο μέρες για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ούτε όταν το πρόγραμμα έμεινε πολύ πίσω εξαιτίας των βροχών, δεν ξεκίνησαν πριν τις 15:30 (και 15:00 αντίστοιχα για το Court 1), στα δυο γήπεδα που διαθέτουν οροφές και μπορούν να γίνονται αγώνες και μετά τη δύση του Ηλίου.

O Novak πάντως έφτασε στις 32 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon και συνεχίζει να διεκδικεί τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του και τον 8ο συνολικά στο Λονδίνο. 

Για τα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει σήμερα, γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδας, τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots