H Vondrousova πρώτη στα ημιτελικά (vid)

 
H Vondrousova πρώτη στα ημιτελικά (vid)
© AELTC
tn team Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 17:45

Η Marketa Vondrousova ανέτρεψε το 1-4, 30-40 στο 3ο σετ και πήρε τη νίκη επί της Jessica Pegula, εξασφαλίζοντας το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Στον πρώτο της ημιτελικό στο Wimbledon και 2ο σε μια Grand Slam διοργάνωση προκρίθηκε η Marketa Vondrousova, η οποία επικράτησε της Jessica Pegula με 6-4, 2-6, 6-4.

Ήταν μια έντονη μάχη, με τη Vondrousova να καταφέρνει να κερδίζει το 1ο σετ επιστρέφοντας από το 0-2, για να προηγηθεί με 4-2. Η Pegula απάντησε στα απανωτά break που δέχτηκε ισοφαρίζοντας σε 4-4, αλλά μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, η Τσέχα έκανε νέο break για να περάσει μπροστά με 5-4 και τελικά με ένα love service game να κλείσει το σετ.

Η Pegula, η οποία επίσης έπαιζε στον πρώτο της προημιτελικό στο Wimbledon, πήρε ένα προβάδισμα με 4-1 στο 2ο σετ και το έκλεισε στα 8 games, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-1 και στο 3ο σετ, δείχνοντας να φέρνει το παιχνίδι εκεί όπου το ήθελε.

H Vondrousova δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και κατάφερε να σβήσει ένα break point στο 1-4, 30-40, αποφεύγοντας το 1-5. Μετά μείωσε σε 2-4 και με δυο απανωτά break και 5 κερδισμένα games στη σειρά έφτασε στην πολύ μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά καθαρού αγώνα.

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι είχε διακοπεί στις αρχές του 3ου σετ εξαιτίας της βροχής, για λίγα λεπτά μόνο, ώσπου να κλείσει η οροφή στο Court 1.

Στον 2ο ημιτελικό της σε Slam συνολικά και 1ο μετά το Roland Garros του 2019, όπου ήταν φιναλίστ, η Vondrousova θα αντιμετωπίσει μια εκ των Iga Swiatek και Elina Svitolina, που μονομαχούν αυτή την ώρα στο Centre Court.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots