Ο Medvedev "επιβίωσε" από τον Eubanks (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © AELTC
tn team Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 20:00

Λίγο έλειψε να κάνει νέο "θαύμα" ο Christopher Eubanks, o Daniil Medvedev ωστόσο βγήκε "ζωντανός" από μια πολύ δύσκολη μάχη των 5 σετ και πήρε τελικά το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Wimbledon.

Μετά την τεράστια νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Christopher Eubanks λίγο έλειψε να κάνει μια νέα πολύ μεγάλη έκπληξη στο φετινό Wimbledon, καθώς προηγήθηκε με 2-1 σετ του Daniil Medvedev και έφτασε στο tie-break το 4ο σετ.

Ο Medvedev ωστόσο είχε την ουσία όταν τη χρειάστηκε περισσότερο και τελικά ανέτρεψε την κατάσταση, για να κερδίσει τον Αμερικανό με 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 (4), 6-1 και να μπει στα ημιτελικά του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα του και σε ένα Grand Slam για 6η.

Μετά το γρήγορο break που τον έφερε μπροστά με 3-1 και τον έφτασε μέχρι την κατάκτηση του 1ου σετ, ο Medvedev υπέστη ένα μικρό σοκ, αφού ο Eubanks προχώρησε σε αντεπίθεση διαρκείας, κερδίζοντας τα 8 από τα 9 επόμενα games!

Έτσι, ο Αμερικανός πήρε το 2ο σετ με 6-1 και προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο, στο οποίο διατήρησε το πάνω χέρι έως το τέλος χάρη στο σερβίς του και τελικά το κατέκτησε με 6-4, για να περάσει μπροστά με 2-1 σετ.

Πολύ κλειστό ήταν στη συνέχεια το 4ο σετ, με τον Eubanks να σβήνει 2 break points και να προστατεύει το σερβίς του έως το τέλος, οδηγώντας το στο tie-break. Εκεί, ο Medvedev ήταν πολύ σοβαρός και δεν κινδύνεψε στιγμή, για να το κερδίσει τελικά με 7-4.

Μετά απ' αυτό ο Ρώσος έγινε ξανά το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε και στο τερέν αυτό, κάνοντας διαδοχικά break για να "ξεφύγει" στο αποφασιστικό σετ με 4-0 και να το κλείσει στα 7 games, έπειτα από 2 ώρες και 58 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Medvedev έχει 4 νίκες στους 5 προηγούμενους ημιτελικούς του σε Grand Slams και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή έναν εκ των Carlos Alcaraz και Holger Rune, για να διεκδικήσει την πρόκρισή του σε major τελικό για 5η φορά στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots